Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Buitenveldert in Balans

16-juli-2009

Buitenveldert gaat de komende jaren flink veranderen.


Hoe ziet Buitenveldert er in de toekomst uit? Om op die vraag een antwoord te krijgen, is het stadsdeel Zuideramstel op initiatief van stadsdeelvoorzitter Duco Adema het gesprek aangegaan met bewoners, bedrijven en belanghebbenden van en in Buitenveldert.

Het stadsdeel Zuideramstel zoekt naar manieren om deze veranderingen evenwichtig te laten verlopen. Wordt Buitenveldert straks verder bebouwd, blijft Buitenveldert een buitenwijk, of wordt het juist een groenere wijk?

Tentoonstelling
Onder de naam Buitenveldert in Balans opende Duco Adema vrijdag 19 juni de tentoonstelling in het MultiFunctioneel Centrum aan de A.J. Ernststraat 112. De tentoonstelling laat zien hoe de verschillende scenarios er voor Buitenveldert in de praktijk uit kunnen zien.De tentoonstelling is tot en met 17 juli nog te zien in de publiekshal van het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan 923.

Meepraten
De bewoners konden, naast de discussie met Adema tijdens de opening van de tentoonstelling, ook op een andere manier hun mening kenbaar maken. Op verschillende momenten stond er in Buitenveldert een Ik vertel mee-zuil (zoals bij het tv-programma Man bijt hond), waar bewoners hun reactie in konden spreken. Bedrijven en instellingen waren uitgenodigd voor een zogenaamd World Café. Tijdens het World Café werden de ideeën en richtingen in kleinere groepen bediscussieerd en vervolgens aan elkaar en stadsdeelvoorzitter Adema voorgelegd.

Enquête
Ook konden belangstellenden een enquête invullen. Dat kan nog digitaal via deze website tot en met 17 juli.

Uitkomsten
De uitkomsten van de verschillende initiatieven zullen uiteindelijk door het bestuur gebruikt worden als verdere inspiratie voor de toekomstvisie.