Gemeente Kaag en Braassem Resultaten veiligheidsonderzoek


De inwoners van de regio Hollands Midden, waaronder Kaag en Braassem, voelen zich iets veiliger dan gemiddeld in Nederland. Ook zijn zij minder vaak slachtoffer van criminaliteit. Dat zijn conclusies uit de Integrale Veiligheidsmonitor die in het hele land is uitgevoerd.

Voor de Integrale Veiligheidsregio zijn in totaal bijna 63.000 mensen ondervraagd. Het doel van de monitor is zicht te krijgen op onder meer de leefbaarheid van de buurt, buurtproblemen, beleving van onveiligheid, slachtofferschap van veel voorkomende criminaliteit en hoe men het optreden van de politie ervaart en waardeert.

Â

In de Veiligheidsregio Hollands Midden zijn 11.765 mensen ondervraagd. Een korte samenvatting van de uitkomsten van de ondervraagde inwoners van Kaag en Braassem staat hieronder.

Â

Uitslagen Kaag en Braassem

Aantal ondervraagden: 732.

Â

Gemiddeld geven de inwoners van Kaag en Braassem de veiligheid in hun eigen buurt een hoger cijfer dan het gemiddelde in de referentiegroep. De top-5 van aan te pakken problemen zijn:

* Te hard rijden

* Parkeeroverlast

* Hondenpoep

* Overlast van groepen jongeren

* Inbraak in woningen

De uitslagen van Kaag en Braassem vertonen geen afwijkende veiligheidsbeleving ten opzichte van vergelijkbare gemeenten. De uitkomsten van het veiligheidsonderzoek worden meegenomen bij het Integrale Veiligheidsbeleid van de gemeente dat wordt opgesteld.

Â

Het complete rapport met de uitslagen voor Kaag en Braassem kunt u onderaan deze pagina downloaden.


* Rapport Veiligheidsmonitor Kaag en Braassem.pdf (132,21 KB)