Gemeente Abcoude


Wethouder Jobke Vonk-Vedder opent trapveldjes

Trapveldjes geopend Met een ferme blaas op een scheidsrechtersfluitje opende wethouder Jobke Vonk-Vedder woensdag 8 juli het voetbaltoernooi dat de gemeente organiseerde voor de jeugd van Abcoude. Met deze handeling werd niet alleen het toernooi geopend, ook was dit de officiële in gebruik name van de opgeknapte trapveldjes in gemeente Abcoude.

Gemeente Abcoude heeft in het voorjaar van 2008 de jeugd van Abcoude gevraagd wat zij graag willen in de gemeente. Dit project, genaamd Jouw Abcou, diende als input voor nieuw te formuleren jeugdbeleid. Middels verschillende bijeenkomsten in jongerencentrum The Tumult werd de jeugd gevraagd naar hun wensen voor de gemeente. Het opknappen van de vier trapveldjes in Abcoude en Baambrugge bleek toen hoog op de agenda te staan.

Aan het voetbaltoernooi deden ongeveer 40 kinderen mee. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door het team van Fabio. Dit team mocht de hoofdprijs, twee grote zakken snoep, onderling verdelen en mee naar huis nemen.

Skatebaan Een ander punt dat hoog op de agenda van de jeugd uit gemeente Abcoude stond, is een skatebaan. Dat een skatebaan populair is, was al langer bekend bij gemeente Abcoude. De gemeente heeft ook diverse stappen ondernomen om de skatebaan rond te krijgen, helaas heeft dit tot zoveel verzet van de omwonenden van de bedachte locatie geleid, dat de aanleg voorlopig van de baan is. Iedereen wil een skatebaan in Abcoude, maar niemand wil hem dicht bij zijn huis, omdat de bewoners bang zijn voor de overlast die een skatebaan mogelijkerwijs met zich meebrengt. Gemeente Abcoude geeft de moed echter niet op en zoekt ook in de komende tijd door naar een geschikte locatie.
---

16 juli 2009

grieppandemie