SAP

MCI IMPLEMENTEERT SAP IN EERSTE DRIE LANDEN

Branchespecifieke oplossing voor automobielbranche van itelligence ondersteunt alle logistieke processen

Montfoort - 16 juli 2009 - Autospiegelfabrikant MCi (Mirror Controls international) Holdings BV heeft in Nederland, Ierland en Mexico de SAP Business All-in-One template van itelligence, `it.automotive supplier', geïmplementeerd. In acht maanden tijd is een centraal besturingsmodel ontwikkeld en SAP in de Nederlandse fabriek geïmplementeerd, waarna er een uitrol plaatsvond in Ierland en vervolgens in Mexico.

De template `it.automotive supplier' is een volledig geïntegreerde en complete softwareoplossing, gebaseerd op SAP Business All-in-One, die speciaal ontwikkeld is voor de automotive branche. Gebruikers kunnen hun logistieke bedrijfsprocessen hierdoor optimaal plannen, sturen en bewaken. Van de bestelling van een voorserie, de per EDI toegewezen verkoopopdracht, tot de productieplanning en -sturing wordt de gehele logistieke keten ondersteund.

Ludo Hof, SAP Implementation Manager MCi: "MCi is regionaal georganiseerd met een centrale visie op IT systemen en wensen een uniforme aansturing van onze sites in Nederland, Ierland, Mexico, China en de USA. Daarom zijn we op zoek gegaan naar één multi-site en
-language systeem van één leverancier. Met de branchespecifieke oplossing van itelligence vonden we alles onder één dak. We hadden de vooroordelen dat SAP vooral duur en complex zou zijn. Maar inmiddels weten we wel beter."

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland: "MCi zocht naar een maximaal geïntegreerd systeem met wereldwijde dekking voor de landen waar zij vertegenwoordigd zijn. Het moest de mogelijkheid bieden om met het bedrijf mee te groeien, zowel in aantallen gebruikers als ook in nieuwe afzetmarkten. Met de SAP Business All-in-One template heeft het bedrijf gekozen voor een branchespecifieke oplossing die overal ter wereld snel en gemakkelijk uitgerold kan worden."

MCi begon met de implementatie in haar Nederlandse hoofdkantoor in april 2008 met SAP partner itelligence, waarna Ierland en Mexico volgden. Nu deze locaties aan het werk zijn met de software volgt de verdere uitrol naar de vestiging in China. Ep Meijer, Project Manager bij itelligence: "Onze template `it.automotive supplier' geeft een duidelijk overzicht van de mogelijkheden van de verschillende toepassingen binnen SAP Business All-in-One die van belang zijn voor deze branche. Omdat het systeem slechts nog ingevuld moet worden met klantspecifieke toepassingen, is een uitrol binnen enkele maanden mogelijk. We zijn trots dat we voor de eerste drie landen zo'n snelle en soepele implementatie hebben weten te realiseren. Zeker gezien de strakke planning: Nederland in acht maanden, Ierland in drie maanden en Mexico in twee maanden".

Over MCi
In 1935 wordt Industrie Koot Utrecht (IKU) opgericht door A.C. Koot. Een machinefabrikant die als eerste een elektrische glasversteleenheid voor buitenspiegels van auto's op de markt. Door de jaren heen worden niet alleen diverse vestigingen wereldwijd opgericht. Innovatie leidt tot de ontwikkeling van de eerste glasversteleenheid met geheugen en de elektrische spiegelinklapdelen. In 1995 wordt IKU verkocht aan Eaton Corporation. Er wordt in 2001 een fabriek geopend in Ierland en de productielocatie in de VS verhuisd naar Mexico in 2005. In 2007 wordt de spiegeldivisie van Eaton verzelfstandigd en MCi (Mirror Controls international) de officiële bedrijfsnaam. MCi mag zich specialist en marktleider noemen als het om het ontwerpen, produceren en verkopen van glasversteleenheden en inklapdelen van buitenspiegels voor de complete automobielindustrie gaat. De kracht van het bedrijf zit in het omzetten van ideeën naar concrete producten met een hoge precisie en stabiliteit.