Gemeente Heerde


[pic]




Persbericht

Datum:  16 juli 2009



Prijsuitreiking Heerde campagne 'Met belgerinkel naar de winkel'




Uit de honderden inzendingen voor de campagne Met belgerinkel naar de winkel heeft de Heerder wethouder Wim van Ommen bijna tachtig prijswinnaars getrokken.





Alle winnaars krijgen deze week een brief waarin staat wat ze hebben gewonnen en bij welke lokale ondernemer ze hun prijs op kunnen halen. De drie hoofdprijzen, twee fietsen en een waardebon van 250 euro, zijn donderdag 16 juli uitgereikt in het gemeentehuis. Daar sprak wethouder Van Ommen nogmaals zijn waardering uit voor de grote hoeveelheid prijzen die de ondernemers beschikbaar hebben gesteld. Ook toonde hij zich tevreden met de hoeveelheid inzendingen. 'Als je zoveel prijzen weg te geven hebt, hoop je maar dat zich genoeg winnaars aandienen. Gelukkig hadden we daar niet over te klagen.'





In mei startte in de gemeente Heerde de campagne Met belgerinkel naar de Winkel. Iedereen die op de fiets boodschappen ging doen, kon stempeltjes sparen en maakte kans op tal van prijzen van lokale ondernemers. Er kwamen 545 deelnemerskaarten binnen. De complete lijst met prijswinnaars is te vinden op www.heerde.nl





Deze deelnemers hebben tijdens de actieperiode bij elkaar bijna 11.000 kilometer op de fiets afgelegd. Naast een behoorlijke besparing op de kosten van het autogebruik, hebben de fietsende inwoners hiermee ook 1.853 ton aan CO2-uitstoot voorkomen.





Hieruit blijkt dat iedereen die bewust wat vaker de fiets pakt, ook voor kleinere ritjes naar de winkel, ervoor kan zorgen dat er echt minder schadelijke stoffen in ons milieu terecht komen.





Einde persbericht




Gemeente Heerde