Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - overval snackbar                                 |

Op woensdagavond 15 juli heeft er een overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Horsterweg in Ermelo. Twee nog onbekende mannen gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor.


Vlak voor 22:00 uur kreeg de politie een melding over de overval. Een 19-jarige medewerkster bleek door twee mannen met geweld gedwongen te zijn om geld af te staan. Toen een collega van de vrouw via de achterzijde de snackbar in kwam, koos het duo het hazenpad en ging er zonder buit vandoor. De mannen reden vermoedelijk in een rode auto met donkere ramen en een witte streep op de achterruit. Zij waren beide ongeveer 1,70 m. lang, hadden beide een donker getinte huidskleur en droegen donkere kleding. Een van hen had lang zwart haar en droeg een lichtkleurig petje. De politie is na de melding direct ter plaatse gekomen en heeft nog uitgekeken naar de mannen, maar ze niet meer aangetroffen. Ter plekke is een technisch onderzoek ingesteld, een buurtonderzoek en van het slachtoffer en diverse betrokkenen zijn verklaringen opgenomen. De 19-jarige vrouw wordt in contact gebracht met Bureau Slachtofferhulp.


De politie roept mensen die iets hebben gezien van de overval op om contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

|     |Putten - rijden onder invloed                             |

De politie heeft woensdagavond 15 juli een 18-jarige man uit Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De 18-jarige jongen, een beginnend bestuurder, werd omstreeks 23:55 uur staande gehouden op de Nijkerkerstraat in Putten, omdat hij een rotonde via de verkeerde kant nam en ook duidelijk te hard reed. Een blaastest wees uit dat de jongen onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden. Voor vertrek naar het politiebureau gooide de bijrijder van de jongen de deur open zonder op te merken dat er twee fietsers naderden. Één van hen vloog over de kop de berm in. De politie heeft ter plekke het letsel van de fietser verzorgd, een ambulance was niet nodig. Na uitwisseling van de persoonsgegevens konden de fietsers hun weg vervolgen. De deur van de auto was dusdanig ontzet dat de auto moest worden afgesleept.


Op het politiebureau blies de 18-jarige automobilist een promillage van 0,4. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en er zijn hem twee boetes toegekend, voor het te hard rijden en een voor het rijden onder invloed. Ook is er een rijverbod van een paar uur uitgereikt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --