Gemeente Valkenswaard

wint instrumentencarrousel CMD

Schepelweyen wint instrumentencarrousel CMD

In de klas van de winnaars zal CMD-directeur Naud Reyners op donderdag 23 juli aanstaande de prijs uitreiken die behoort bij de deelname aan de instrumentencarrousel. In verband daarmee bracht groep 3/4c van basisschool Schepelweyen een bezoekje aan het Centrum voor Muziek en Dans (CMD). Van de bijna 300 basisschoolleerlingen die uit Valkenswaard meededen, hebben zij uiteindelijk de prijs gewonnen: muzieklessen voor de hele groep.

Groep 3/4c van juf Marianne Flohr had alle vragen goed beantwoord. Daarnaast was de prijsvraag met zoveel zorg gemaakt dat de jury unaniem deze groep als winnaar uit de bus liet komen. Aan het einde van de prijsvraag was voor elk kind de mogelijkheid om aan te geven wat ze leuk hadden gevonden aan de instrumentencarrousel. Het verslag van Anka (groep 4c) viel daarbij in het bijzonder op. Ze schreef: "Zal ik jullie eens een geheimpje vertellen, ik zou ook wel op piano, viool, harp, blokfluit, accordeon, dwarsfluit les willen zitten!".

De hele groep krijgt les op 3 verschillende instrumenten. Voor elk instrumenten krijgen zij 2 lessen van 45 minuten aangeboden die worden gegeven op de eigen school.

Voor meer informatie is de administratie van het CMD op werkdagen bereikbaar tot en met 31 juli tussen 09.30 en 12.30 uur, telefoonnummer 040-2083591. Daarna is het CMD gesloten tot en met 21 augustus.