Gemeente Lisse

Gemeenteraad bespreekt Onderzoeksrapport brandweer

Het resultaat van de raadsvergadering is een motie over de Intergemeentelijke Brandweer Bollenstreek (IBB) en een motie van treurnis voor burgemeester Langelaar van Lisse.

De gemeenteraad van Lisse heeft maandagavond 6 juli vergaderd over het rapport Onderzoekscommissie brandweer. Het resultaat van deze twee uur durende vergadering is een motie over de Intergemeentelijke Brandweer Bollenstreek (IBB) en een motie van treurnis voor burgemeester Langelaar van Lisse.

Vorig jaar vroeg de gemeenteraad van Lisse naar een onderzoek naar de aanschaf van persluchtapparatuur. De raad zou verkeerde informatie hebben gekregen op basis waarvan zij een besluit zou moeten nemen.

Reactie college van Lisse

Het college van Lisse is geschrokken dat na een diepgaand onderzoek blijkt dat het raadsvoorstel onvoldoende en niet juist is onderbouwd. Het college neemt dit feit hoog op en vraagt de stuurgroep om passende maatregelen.

Verontschuldigingen burgemeester

Daarnaast bood de burgemeester haar verontschuldigingen aan voor haar rol bij het doorsturen van een vertrouwelijke, anonieme e-mail. Burgemeester Langelaar vertelde dat ze het doorsturen van de email vanuit een volkomen integere grondhouding heeft gedaan. Achteraf, zegt de burgemeester, had ik contact op moeten nemen met de voorzitter van de onderzoekscommissie en hem het dilemma moeten voorleggen.

Motie Intergemeentelijke Brandweer Bollenstreek

De gemeenteraad van Lisse roept het college op te onderzoeken of, en zo ja hoe , zo spoedig mogelijk een eind gemaakt kan worden aan de Intergemeentelijke Brandweer Bollenstreek.
Het college van Lisse en de stuurgroep IBB gaan zich nu beraden over deze motie.

Motie van treurnis

Een meerderheid van de gemeenteraad (D66, PvdA, SGP/ ChristenUnie en gedeeltelijk de fractie van Nieuw Lisse) heeft de burgemeester van Lisse een motie van treurnis gegeven. Deze fracties betreuren haar rol bij het doorsturen van een vertrouwelijk, anonieme mail. Zij verwijten de burgemeester dat ze de schijn van vooringenomenheid op zich heeft geladen en dat ze het functioneren van de onderzoekscommissie mogelijk heeft gefrustreerd.