Politie IJsselland

Straatroof

Getuigen gezocht

Zwolle, 16-07-2009

Op woensdagavond 15 juli om ongeveer 23:30 uur kreeg de politie een melding van een straatroof aan de Zwarteweg. Een 23-jarige Zwollenaar reed op zijn fiets in de richting van Zwolle Zuid. Voor hem op de stoep liepen twee mannen links van hem. Tijdens het passeren ging één van de mannen op de rijbaan staan waardoor de fietser gedwongen was om te stoppen. De man gaf aan dat hij zijn portemonnee moest afgeven. Ook de andere man kwam erbij en de 23-jarige Zwollenaar werd vervolgens door een van de mannen tegen het hoofd geslagen en bedreigd met een mes. De Zwollenaar zag kans om er rennend vandoor te gaan en werd daarbij nog achtervolgd door één van de mannen.

Op woensdagavond 15 juli om ongeveer 23:25 uur kreeg de politie ook een melding van een straatroof aan de Nieuwe Deventerweg die enkele minuten eerder plaatsvond dan de eerder genoemde straatroof. Een 17-jarige jongen uit Zwolle werd door twee mannen op een fiets die hem op de Nieuwe Deventerweg tegemoet kwamen fietsen, tot stoppen gedwongen. Onder bedreiging van een mes moest de Zwollenaar zijn portemonnee afgeven. De beide mannen gingen er vervolgens op de fiets in de richting van de stad vandoor. Gezien de tijdstippen en werkwijze sluit de politie verband tussen deze twee straatroven niet uit. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar beide zaken.

De politie vermoed dat de straatroven door dezelfde daders zijn gepleegd. Er is een signalement bekend van de twee mannen en dat luidt als volgt:

Dader 1:

- Blanke man van ongeveer 20 jaar;

- Droeg een donker t-shirt;

- Blond haar;

- Litteken op zijn lip.

Dader 2:

- Getinte man van ongeveer 20 jaar;

- Droeg een blauw sportshirt.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij het team Zwolle-Centrum/Zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.