Gemeente Woudrichem

De eerste nieuwe speelplaats in de gemeente Woudrichem is geopend

Wethouder Röell opent samen met de kinderen de speeltuin

Op donderdag 16 juli is de eerste nieuwe speelplaats in gemeente Woudrichem geopend. De eerste gelukkigen zijn de kinderen die in de omgeving van de Korenschoof in Giessen wonen. Wethouder Röell heeft samen met een groot aantal kinderen uit de buurt de speeltuin in gebruik genomen.

Â

De gemeente Woudrichem is al anderhalf jaar actief om samen met bewoners uit alle kernen de speelgelegenheden voor kinderen in de hele gemeente te verbeteren. Daarbij wordt rekening gehouden met gevarieerde speelplaatsen voor kinderen van verschillende leeftijden en het aanbod moet goed verspreid zijn over alle kernen van de gemeente. Ook wil de gemeente er graag een centrale ontmoetingsplek van maken voor kinderen, ouders en bijvoorbeeld opaâs en omaâs. Bovendien is de opzet om voldoende speelruimte te bieden dus niet een pleintje met twee wipkippen. Al met al een groot project met nu de eerste zichtbare en voor de kinderen tastbare resultaat. Vanaf de 16e juli, met uitzondering van de bouwvakantie, zal de speelplaatsenleverancier met een lokale aannemer alle kernen in de gemeente Woudrichem voorzien van nieuwe of, op sommige plaatsen, verbeterde speelplaatsen.

Â

Iedereen is van harte welkom op donderdag 16 juli om 16.00 uur aan de Korenschoof in Giessen om deze opening mee te maken!