Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Studenten winnen prijs met fietsplan voor De Baarsjes

16 juli 2009
Studenten Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, die samenwerkten in het Atelier Stedelijke Vernieuwing in Amsterdam, hebben de 3e prijs gewonnen (EUR 250) in de ideeënprijsvraag van de Fietsersbond.

Het plan voor een fietsvriendelijke wijk bevat de volgende ideeën: door fietsstraten langs het hoofdnet van de autoroutes te maken ontstaat een veilig fietsgebied. Verder willen zij het fietsen promoten door aan de bewoners van De Baarsjes een 'Baarsjes Bike' aan te bieden. De 'Baarsjes Bike' fiets zou voor de minima geheel gratis moeten zijn en voor mensen met een modaal inkomen ongeveer EUR 250,- moeten kosten. Bij het inleveren van de oude fiets wordt er korting gegeven op de Baarsjes Bike.

Speciale maatregelen bij de Westerweelschool

Rondom de Joop Westerweelschool worden in het plan verschillende oplossingen toegepast om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren, zoals een 'Kiss and Ride-strook' voor het plein, bestemd voor ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen en ophalen. Op deze strook mag je niet lang parkeren.

Tenslotte willen de studenten de ruimte van fietsenstallingen combineren met een andere functie dan alleen parkeren, waardoor de ruimte optimaal benut wordt.

Zie ook

Ideeënprijsvraag

---