Senternovem

16-07-2009 | Handreiking `Aanpak bedrijfsterreinen' gereed

De Handreiking `Aanpak bedrijfsterreinen' is een antwoord op de vraag hoe overheden moeten omgaan met bedrijfslocaties. De handreiking is opgesteld door vertegenwoordigers van een subwerkgroep Aanpak Werkvoorraad van het LIB, gemeente Arnhem, Breda, Haarlem en de provincies Gelderland en Zuid Holland in samenwerking met Bodem+.

De handreiking ondersteunt overheden bij het bewerkstelligen van de doelstellingen 2010-2015 op bedrijfsterreinen. Hiertoe is een stappenschema opgesteld, waarin de meest belangrijke vragen de revue passeren.

Uitgangspunt zijn locaties die binnen het Focus project als potentieel spoed zijn betiteld. De pragmatische aanpak van de handreiking beoogt snel in te kunnen zoomen op de meest relevante locaties, waarna deze locaties verder kunnen worden opgepakt. Ter ondersteuning zijn een aantal voorbeeldbrieven als bijlage opgenomen in de handreiking. Daarnaast is een aantal vragen in de bijlagen uitgewerkt en zijn praktijkvoorbeelden beschreven. Verder is informatie over de bedrijvenregeling, BSB locaties, communicatieve aspecten, geclusterd bodemonderzoek en handhaving opgenomen.

De handreiking is een mooie aanvulling op de Handreiking `Identificatie spoedlocaties'. Dit is ook een hulpmiddel om spoedlocaties snel te kunnen indentificeren. De handreiking staat op de LIB website. De handreiking wordt regelmatig aangevuld met nieuwe praktijkvoorbeelden.

Meer informatie

Handreiking 'Identificatie spoedlocaties' gereed

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

LIB website
Handreiking Aanpak bedrijfsterreinen