Gemeente Boxtel


Op donderdag 16 juli gaat de eerste vrijwilligersdag 'Boxtel Geeft!' van start. Een dag waarop medewerkers van de gemeente Boxtel bij diverse maatschappelijke instellingen de handen uit de mouwen gaan steken.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De activiteiten variëren van het inzamelen van zwerfvuil tot het rondbrengen van koffie en thee bij bejaarden. Het gaat om activiteiten die in een dag of dagdeel afgerond kunnen worden. Ook het college van B&W gaat aan de slag.

Activiteiten college van B&W
De burgemeester is vanaf 13.30 uur aanwezig op Simeonshof. Daar zal hij koffie en gebak serveren en wandelen met bewoners. De wethouders Ger Wouters en Anton van Aert zijn vanaf 12.00 uur op Liduinahof. Ook zij helpen de medewerkers daar door maaltijden te serveren en bewoners te bezoeken voor een praatje. De gemeentesecretaris tenslotte gaat op 16 juli zwerfvuil inzamelen.

Invulling van de nota Duurzame Ontwikkeling
'Boxtel Geeft!' is een concrete invulling van een actiepunt uit de nota Duurzame Ontwikkeling. Daarin staat immers dat de gemeente de eigen medewerkers stimuleert om maatschappelijke functies uit te voeren en hiervoor per jaar 20 uur per medewerker beschikbaar stelt. 'Boxtel Geeft!' op 16 juli is hiervan een eerste, concrete invulling.

06-07-2009

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl