Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk reikt eerste Rijksmuseumpartnerprijs uit


16 juli 2009 | nieuwsbericht | Toerisme

Staatssecretaris Heemskerk reikte woensdag 15 juli 2009 de eerste Rijksmuseumpartnerprijs uit aan Canal Company. Deze rederij wist door intensieve samenwerking met het Rijskmuseum in 2008 van alle partners de meeste bezoekers (13.000 mensen) voor het Rijksmuseum te genereren.

Heemskerk bij uitreiking Rijksmuseumpartnerprijs

Heemskerk maakte de winnaar van de Rijksmuseumpartnerprijs bekend tijdens het 5e Rembrandtontbijt in de tuin van het Rijksmuseum. `We moeten de handen ineen slaan, deze partnerships zijn voorbeelden van wat een goede samenwerking kan creëren', aldus de staatssecretaris.

Rijksmuseumpartnerprijs

De Rijksmuseumpartnerprijs is in het leven geroepen door het Rijskmuseum om haar partners te bedanken voor de succesvolle samenwerking in de afgelopen jaren. De Rijksmuseumpartnerprijs bestaat uit een ingelijste mooie druk van een ets van Rembrandt en een jaar lang 'Vriendschap van het Rijksmuseum'. Genomineerd waren tevens de ANWB en het Marriott Hotel.

Heemskerk benadrukte tijdens Rembrandtontbijt dat het toerisme een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving. Toeristen besteden in Nederland jaarlijks tientallen miljarden euro's en bijna 400.000 mensen werken in de toeristische sector.

Partners in de toeristische industrie

Het Rembrandtontbijt, ter ere van de 403de geboortedag van Rembrandt (15 juli 1606), stond dit jaar in het teken van de partners in de toeristische industrie. Vele kleine en grote ondernemers uit de profit-sector (touroperators, hotels, rederijen) werken samen met het Rijksmuseum om de bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland op peil te houden.

Meer informatie


* Toespraak Uitreiking Rijksmuseum Partnerprijs toespraak | 15 juli 2009 | Toerisme Speech staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, bij de uitreiking van de Rijksmuseum Partnerprijs, op 15 juli 2009 in het Rijksmuseum in Amsterdam.
* Fotoalbum Rembrandtontbijt 15 juli 2009 bezocht staatssecretaris Heemskerk het Rembrandtontbijt in Amsterdam. Bekijk het fotoalbum.
* Dossier Toerisme Het bezoek van de buitenlandse toeristen aan Nederland is goed voor de bestedingen en de economie. Het ministerie van Economische Zaken subsidieert het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) om de promotie van 'Holland' uit te voeren.

* Website Rijksmuseum

Verwante informatie


* Toerisme