Dienstenbond CNV

Nieuws

16 juli 2009

Situatie bij Würth

Op woensdag 15 juli jl. hebben we uitgebreid gesproken met een afvaardiging van jullie directie over de huidige situatie bij Würth Nederland.

Allereerst hebben we stilgestaan bij de evaluatie van de beloningssystematiek van de buitendienst. Het blijkt dat de OR nog niet alle gegevens heeft om tot een goede evaluatie en dus conclusie te komen. Wel zullen wij de OR adviseren om in hun evaluatie er op aan te dringen om algemeen geldende aanpassingen te bespreken met uw directie. Bovendien adviseren wij hen ook om de overgangsregeling op 100% te laten houden zolang de economische crisis invloed op Würth Nederland BV heeft.

Overigens betekent dit niet dat uw directie op dit moment daar al mee akkoord mee. Zij heeft aangegeven de overgangsmaatregelen in het 3e kwartaal, zoals afgesproken met de OR, op 75% te stellen.

Uiteraard is er ook stilgestaan bij de bedrijfseconomische situatie van Würth. Nu een overgrote meerderheid van het personeel het salarisoffer heeft afgewezen zal de directie dit voorstel in ieder geval niet doorvoeren. Wel is zij aan het kijken naar andere mogelijkheden, waarbij werd aangegeven dat met name het grote stuwmeer van verlof als een molensteen om de nek van Würth hangt. Deze balansverplichting vertegenwoordigt een waarde van enkele miljoenen. Wij hebben aangegeven dat daarover met ons geen afspraken gemaakt kunnen worden, maar ook dat verlof een recht is dat er niet voor niets is! Een oproep aan u allen om toch eens te kijken in hoeverre er nog verlof opgenomen kan worden!

Wederom hebben wij er op aangedrongen om een grondig onderzoek te doen naar de toekomst van Würth Nederland. Wat ons betreft kan dit in samenspraak met OR en vakbonden. Alleen dan kunnen wij zien wat de juiste maatregelen zijn om Würth door de economische crisis te trekken. De directie gaat zich beraden op dit voorstel. Wij hopen snel van hun een reactie hierover te ontvangen.

Wij houden u op de hoogte!

Kitty Huntjens Marlies Peeters Dirk van Gestel CNV Dienstenbond FNV Bondgenoten De Unie