Gemeente Tilburg

Persbericht
16 juli 2009

KORT-project KOOK II in picknickstijl

Drie dagen ´kredietcrisisproof´picknicken in Moerenburg

Na het grote succes van de eerste editie gaat KOOK van vrijdag 17 t/m zondag 19 juli op herhaling: KOOK II. Dit culinaire evenement vindt plaats op de brug Meierijbaan over het Wilhelminakanaal in Moerenburg. Picknicken vormt dit jaar de rode draad. Bezoekers kunnen drie dagen ´kredietcrisisproof´ in picknickstijl eten door een eigen picknick mee te nemen. KOOK II is een project van KORT, Kunst Openbare Ruimte in Tilburg.

Picknicken op de vangrail

Dit jaar is er geen restaurant op de brug, maar een picknickaccommodatie. Er zijn vangrailstoeltjes aanwezig, zodat picknicken op de vangrail mogelijk is. Bezoekers kunnen een eigen picknick en kleden meenemen. Een picknick laten samenstellen uit producten van het land is ook mogelijk. KOOK II is toegankelijk voor iedereen, goedkoop én dus ´kredietcrisisproof´.

Diverse activiteiten

Tijdens KOOK II zijn er diverse activiteiten. Op vrijdag is er een boomwandeling naar de brug, een Zumba-fitnessworkshop op de brug en de kunstenaars `Petozzie'. Zaterdag wordt onder andere de natuur-beleven-route bij zonsop- en ondergang georganiseerd. Op zondag is er een yoga-zonnegroet en de dikkebandenrace `sprint-á-deux'. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan de individuele tijdrit.

Het programma van KOOK II is op vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag duurt het evenement van 05.00 tot 23.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Miranda Poel: info@ikook.biz of 06-14306665.

---