Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme

Deventer 17 juli 2009

Twente, Salland, Vechtdal, IJsseldelta en Kop van Overijssel

Nieuw database- en internetsysteem
voor toerische regio's Overijssel

De directeuren van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT's) in Overijssel hebben op 16 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van een nieuw hoogwaardig toeristisch database- en internetsysteem. Aan de IJssel bij Deventer bekrachtigden de regio's hun deelname aan dit project. Hiermee symboliserend het doel meer Nederlanders te verleiden de IJssel over te steken voor een toeristisch bezoek.

Het nieuwe database- en internetsysteem biedt hen hiertoe de mogelijkheden. Sinds jaar en dag gebruiken de VVV's en de RBT's in Overijssel een gemeenschappelijke databank om hun sites te voorzien van informatie over alles wat de toerist interesseert. Dit systeem is sterk verouderd en dringend aan vervanging toe. Met steun van de provincie Overijssel is daarom besloten een nieuwe databank te bouwen èn alle regio's te voorzien van nieuwe internetsites. Behalve regionale sites zijn ook product- en thematische sites ontwikkeld, zoals
De bouw van de databank is begonnen in Vechtdal - IJsseldelta, met als zichtbare resultaat nieuwe sites (
Voor de provincie Overijssel is dit een belangrijk project vanwege de ontwikkeling van een technisch vernieuwend systeem dat nieuwe marketingmogelijkheden biedt aan de toeristische sector. De databank is zó opgezet dat er in de nabije toekomst nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd kunnen worden. Ook kan het database- en internetsysteem van de toeristische regio's in Overijssel in de loop van 2010 aansluiten bij de landelijke databank die door VVV Nederland wordt ontwikkeld.

V.l.n.r. Henk van Voornveld (RBT Vechtdal-IJsseldelta), Jeroen Enkelaar (Twents Bureau voor Toerisme), Hein te Riele (Sallands Bureau voor Toerisme) Paula Inia en zittend Romana Engeman (Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme)


Noot voor de redactie,

Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme