Politie Midden- en West Brabant

Persberichten
Oosterhout NB, 17-07-2009

Jongen (16) bedreigt moeder en broer in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur een
16-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden. Hij bedreigde zijn moeder en zijn broer met een aardappelschilmesje in hun woning in de wijk Zanddonk. Uiteindelijk kwam het niet tot een handgemeen, maar voor de moeder was de maat vol. Ondertussen had de broer de politie gebeld. De jongen, met wie al veel langer problemen binnen het gezin zijn, is op het bureau in verzekering gesteld. De hulpverleners van de jongen zijn op de hoogte gebracht en bekijken mogelijke vervolgstappen.

Burenruzie eindigt in aanhouding

KAATSHEUVEL: Een burenruzie is donderdagavond geëindigd in de
aanhouding van een 55-jarige inwoner van Kaatsheuvel. De man kreeg het aan de stok met zijn 53-jarige buurman. Het tweetal leeft al langere tijd met elkaar in onmin. Rond 22.00 uur ontstond er een handgemeen en sloeg de 55-jarige man zijn buurman, nadat die volgens hem met zijn auto tegen hem was aangereden. De verdachte is meegenomen naar het bureau; na verhoor is hij heengezonden.

Dronken beginnend bestuurder van de weg gehaald in Werkendam

WERKENDAM: Een 19-jarige automobilist uit Werkendam is vrijdagmorgen rond 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle op het Plein blies de man 695 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt bij deze categorie bestuurders het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Bovendien belde de Werkendammer niet handsfree, droeg hij geen gordel en bleek zijn auto niet
APK-gekeurd. Het kentekenbewijs van de auto is in beslag genomen vanwege een erg lawaaierige sportuitlaat van de auto. Bovendien bleek op het bureau dat de man, ondanks zijn jonge leeftijd, al eerder wegens dronken rijden met de politie in aanraking gekomen. Hij had toen echter nog geen rijbewijs.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 17-07-2009 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |