Nederlandse Islamitische Omroep

Zaterdag 18 juli Presentatie: Nuweira Youskine

---
Media over de moslim
Te gast is Abdou Bouzerda, woordvoerder van de Arabisch-Europese Liga Nederland. Hij neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Religie en recht
Veel discussies rondom de islam hebben inmiddels de rechterlijke macht bereikt. Mag Wilders bepaalde uitspraken doen? Hebben gelovigen het recht om geen handen te schudden? Het is duidelijk geworden dat moskee en staat in Nederland soms op gespannen voet leven. Fokko Oldenhuis, hoogleraar Religie en Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, legt uit waar de grenzen liggen.

Abaya in de PC?
Enkele weken terug liepen hippe modellen in een Parijse modeshow gesluierd over de catwalk. Mode-iconen als Dior en Ricci hopen de rijke moslima met hun exclusieve ontwerpen te lokken. Lukt dit ook in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat of is de Nederlandse moslima hier te nuchter voor? Verslaggeefster Vijdan Yildirim peilde de stemming.

Thailand
Gie Goris, hoofdredacteur van het Belgische MO*Magazine en Zuidoost-Azië kenner, vertelt wat nu de problemen zijn tussen moslims en boeddhisten in Zuid-Thailand.

Nieuws uit de islamitische wereld
Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze -- Ä-n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

De zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)


---



Nederlandse Islamitische Omroep