TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-07-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 18 juli
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 18 JULI

Op zaterdag 18 juli ontvangt Bert Haandrikman in TROS MUZIEKCAFÉ:

De band Mala Vita. Zij hebben net een nieuwe cd uitgebracht, getiteld 'En Exilio'. Reggae, ska en punk zijn de roots van Mala Vita. Van daaruit laat de band zich inspireren door genres uit alle windstreken: van Cubaanse son tot Franse chanson en van Colombiaanse cumbia tot Balkan-punk. Musica Mestiza wordt het vaak genoemd. Of Patchanka, de muziek waarmee bands als Los Fabulosos Cadillacs, Mano Negra, Dusminguet en Amparanoia de wereld veroverden.

Vera Jührend schreef op zestienjarige leeftijd haar eerste serieuze nummer: 'Probably'. Vera is een Rotterdamse singer-songwriter die op haar debuutalbum 'Leave a Line' sfeervolle popliedjes brengt. Liedjes waar zowel blues als pop in doorklinken.

In het jaar 2006 zorgen de releases van drie albums, drie thema-dvd's én twee tv-specials ervoor dat Thomas Berge's populariteit nog groter wordt en ontvangt hij ook nog eens de Zilveren Harp. Momenteel is hij te zien in het TROS-programma 'De Beste Zangers van Nederland' met onder anderen Nick & Simon, Henk Westbroek en Gordon. Met zijn nieuwe single 'Ieder Moment' beklimt Thomas nu de hitladders.

Paris Dandies is een Nederlandse rockband, ontstaan na een spontaan samenspel van Dirk Vermeij en Dany Lademacher. Dit beviel zo goed dat ze meteen de thuisstudio van Dirk in doken om nummers op te nemen. Om de band compleet te maken werden oud-Wild Romance leden Ivo Severijns en Ramon Rambeaux aangetrokken. Eind vorig jaar kwam het album 'Paris Dandies' uit.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl