Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 17-07-2009

Politie onderzoekt ramkraak op winkelpand

ZUNDERT: Vrijdag kreeg de politie om 02.50 uur melding van een ramkraak bij een winkelier aan de Molenstraat. Bewoners van de straat hoorden meerdere harde klappen en zagen een auto tegen de rolluiken van het pand aan rijden. Hierdoor trad het luid alarm in werking. Korte tijd later reed de auto weg. Het zwaar beschadigde voertuig werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen voor onderzoek. Van de eigenaresse is aangifte opgenomen van diefstal. Het voertuig was in de nacht van donderdag op vrijdag weggenomen vanaf het Nassauplein in Zundert.
De politie heeft ook aangifte opgenomen van de inbraak. Of de daders binnen zijn geweest en of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld. Voor de eigenaar van de winkel is contact opgenomen met slachtofferhulp.

Eén aanhouding tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het redelijk druk in de binnenstad. Er werd één aanhouding verricht. Een 42-jarige man uit Beverwijk werd rond 00.50 uur gevorderd het centrum te verlaten in verband met zijn vervelende gedrag. Hij voldeed hier niet aan en is aangehouden voor verstoring van de openbare orde en het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Gedurende de nacht is er één bekeuring uitgeschreven voor wildplassen.

350 gram hennep en knuppel in auto gevonden

BREDA: Donderdagmiddag zagen surveillerende politiemensen een auto met een te hoge snelheid door de Lunetstraat rijden. De bestuurder werd staande gehouden. Bij aanspreken van de automobilist roken de
politiemedewerkers een henneplucht. Bij onderzoek in de auto werden een zak met 350 gram hennep en een honkbalknuppel aangetroffen. Beiden zijn in beslag genomen. De 21-jarige Franse bestuurder van de auto is aangehouden. Hij verklaarde dat de hennep niet van hem was. De man wilde de hennep naar Frankrijk vervoeren.
Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor fietsendiefstal

BREDA: Een politiemedewerker was donderdag op weg naar zijn werk, toen hij een man verdacht bij geparkeerde fietsen in de Karnemelkstraat zag staan. Hij morrelde aan fietsen en keek of ze op slot stonden. De medewerker ging met behulp van een collega achter de man aan. Men zag dat hij een fiets wegnam en wegreed in de richting van de Odilia van Salmstraat. Hier is de 21-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden. Hij verklaarde dat hij bij gebrek aan inkomsten de fiets wilde verkopen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-07-2009 16:40 | © Regio Midden en West Brabant |