Ingezonden persbericht


Dramatische kwalificatie in Duitsland voor het DeGraaf Grand Prix Team

De Alice Motorrad Grand Prix Deutschland brengt tot op heden nog geen geluk voor het DeGraaf Grand Prix Team. Randy Krummenacher kreeg te kampen met een technisch probleem waardoor Krummenacher geen goede rondetijd kon rijden en Danny Webb kwam hard ten val zijn laatste ronde. Danny Webb kwam tot een 17e startplaats en Randy Krummenacher is officieel niet gekwalificeerd maar kan morgen wel aan de race deelnemen.

De vrije training in de ochtend begon nat maar de laatste 20 minuten kon er gereden worden met slick banden op een droge baan. Danny Webb en Randy Krummenacher reden naar respectievelijk een 11e en 12e positie in deze sessie.

De kwalificatie werd verreden in de regen en tijdens deze sessie bleef het regenen waardoor de bandenkeuze makkelijk werd gemaakt. Beide DeGraaf Grand Prix rijders bouwden de sessie gestaag op en reden steeds snellere tijden. Danny Webb klom op naar een 8e positie om een minuut later weer terug te vallen naar een 11e positie. In de laatste minuut begon Webb aan zijn persoonlijk beste ronden maar kwam in de vierde sectie hard te val en viel terug naar een 17e positie. Zijn voetblessure is niet verergerd en dit zal voor de race geen probleem zijn.

Randy Krummenacher kreeg te kampen met een technisch probleem en kwam niet verder dan 12 ronden in totaal. Door dit mankement kon de Zwitser zijn weg niet vervolgen en kwam zelfs buiten de kwalificatie limiet. Toch zal Krummenacher morgen aan de race mogen deelnemen gezien zijn rondetijden in de eerste en tweede vrije training. Het is tot op heden absoluut nog geen goed weekend voor het DeGraaf Grand Prix Team en het team hoopt dat de race morgen meer geluk brengt dan tot nu toe.

Danny Webb (17e, 1:41,714): "Ik ben niet blij. Wederom maak ik een valpartij mee en dat moet nog toch eens ophouden. Het ging in het begin van geen kant maar langzaamaan kreeg ik het ritme te pakken en ging het steeds beter. In de laatste minuut ging ik er goed voor zitten en de split tijden waren goed voor de eerste rij echter kwam ik hard ten val en viel ik terug naar een 17e positie. Morgen heb ik maar één doel en dat is de race uitrijden."

Randy Krummenacher (34e, 1:46,959): "Tot op heden is het nog niet ons weekend. Ik voelde dat de motor al niet helemaal goed liep tijdens de kwalificatie. Ik probeerde een snelle ronde te rijden maar ineens hield de motor ermee op. Ik weet zelf niet wat het probleem is maar ik heb vertrouwen in het team dat ik morgen met een goede motor aan de start sta. Het was nog even schrikken of ik de race mocht rijden maar mijn tijden zijn oké en de organisatie laat me gewoon starten. Ik zal morgen vanaf de laatste startplaats moeten vertrekken maar ik kan dan alleen nog maar vooruit gaan!"