Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 18-07-2009

Drie aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het niet erg druk in de binnenstad. Er zijn drie aanhoudingen verricht.
Rond 23.00 uur ontstond er een vechtpartij op de Havermarkt. Een viertal mannen gingen met elkaar op de vuist. De ruzie liep uit de hand en twee van hen gooiden met terrasmeubilair van een nabijgelegen horecagelegenheid naar portiers, die tussenbeide wilden komen. Beveiligingsmedewerkers konden twee mannen aanhouden. Het gaat om een 28-jarige man en een 27-jarige man uit Dordrecht. De politie nam de twee over en sloot hen in voor openlijke geweldpleging. De twee verklaarden uit het niets te zijn aangevallen door een stel mannen. Een van hen zou, nadat hij was geslagen, met een tafel naar zijn belager hebben gegooid. De 27-jarige verdachte raakte gewond bij de vechtpartij. Hij heeft een blauw oog en mogelijk een hersenschudding, zo concludeerde een arts. Na verhoor zijn ze zaterdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de horeca-eigenaar is aangifte opgenomen van de vernielingen. Van de beveiligers is een verklaring opgenomen.

Om 02.40 uur werd een 29-jarige Bredanaar aangehouden in de
Reigerstraat. Hij was geweigerd bij een horecagelegenheid en gedroeg zich verbaal agressief. De politie verzocht hem meerdere malen zich te verwijderen, maar hij weigerde en verzette zich. Ook stak hij zijn middelvinger op en kwam dreigend op de politiemedewerkers af. De man is aangehouden en verzette zich hierbij. De politieagenten voelden zich, gezien de houding van de man, genoodzaakt geweld te gebruiken bij de aanhouding. Zaterdagochtend is de verdachte in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Fransen opgepakt na 'sladeal'

BREDA: De politie hield vrijdagmiddag rond 14.30 uur een auto staande op de Lunetstraat, omdat twee van de drie inzittenden geen autogordel droegen. Bij aanspreken van de bestuurder rook men een henneplucht. In de auto waren meerdere zakjes met in totaal 35 gram hennep aanwezig. In de auto werd een pakket gevonden, waar een stuk gedroogde hennep uitstak. De inzittenden, een 22-jarige en twee 20-jarige mannen uit Frankrijk, zijn aangehouden voor drugsbezit.
Op het politiebureau bleek dat er in het pakket, op een klein stukje hennep na, 1,2 kilo sla en papier zat. De drie hadden voor het pakket 'hennep' 500,- neergeteld en waren dus opgelicht. De drie zijn na betaling van een boete van elk 100,- in vrijheid gesteld.

Vijf aanhoudingen na neerslaan man

BREDA: De politie kreeg vrijdag tegen 20.00 uur melding van openlijke geweldpleging bij het Valkenberg park. In de Willemstraat werd een 19-jarige man uit Moerdijk op de grond aangetroffen. Zijn gezicht was bebloed en voor hem werd een ambulance gewaarschuwd. De jongen was versuft en wist niet meer wat er was gebeurd. Ook verklaarde hij dat hij onder invloed was van alcohol. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield twee 16-jarige jongens en een 14-jarige jongen uit Breda aan op aanwijzen van getuigen. De drie zouden het slachtoffer hebben mishandeld. De verdachten verklaarden tijdens verhoor op het politiebureau dat ze niets met de mishandelingen van doen hadden. Later op de avond werden nog twee 19-jarige verdachten uit Breda aangehouden in hun woning. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Even na middernacht zijn de eerste drie verdachten in vrijheid gesteld. De politie zal later aangifte opnemen van de gedupeerde.

Twee aanhoudingen na belaging met pepperspray

ZUNDERT: De politie kreeg rond 02.15 uur melding vanaf de
Wildertsedijk in Zundert. Een man zou hier door twee mannen zijn bespoten met pepperspray. De gedupeerde verklaarde bij aankomst van de politie dat hij op weg was naar huis, toen er een onbekende auto naast de man stopte. De 34-jarige man uit Zundert werd door de bestuurder aangesproken en direct hierop met pepperspray in het gezicht gespoten. De gedupeerde zette het op een lopen en werd nog korte tijd gevolgd. Daarna gaf zijn belager het op. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en aan de hand van zijn verklaring twee mannen aangehouden op de Hofdreef. De twee zaten in een auto die aan de omschrijving voldeed. De inzittenden, twee 19-jarige inwoners van Sint Willebrord, zijn aangehouden en verhoord. Beiden ontkenden iets met de mishandelingen te maken te hebben. In de auto werd een mes gevonden. Dit is in beslag genomen. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden na drugsdeal

BREDA: De politie hield zaterdag twee verdachten van drugshandel aan. De twee werden aangehouden nadat de politie op het Dr. Struyckenplein een mogelijke drugsdeal had gezien tussen de inzittenden van een auto en een scooterrijder. De scooterrijder had enige tijd later contact met een andere man op een scooter. Gezien de situatie hield de politie beide mannen aan. Het gaat om een 22-jarige man en een 18-jarige man uit Breda. De 22-jarige man was in bezit van meerdere verpakkingen met vermoedelijk crack. De 18-jarige man had niets op zak en verklaarde niet met de drugs te maken te hebben. Hij is in vrijheid gesteld. De 22-jarige man is verhoord en de drugs zijn in beslag genomen. Hij is na betaling van een schikking van het OM in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder aangehouden

BREDA: De politie hield zaterdag om 02.30 uur op de General
Maczekstraat een 36-jarige Poolse automobilist aan. De man reed door rood en werd aangesproken. De bestuurder rook naar alcohol en is aangehouden. De man weigerde een ademanalyse en van hem is bloed afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte bleek al eerder te zijn ingevorderd en de man reed dus tijdens een rijontzegging. Tijdens verhoor verklaarde hij die dag tussen 10.00 uur en 22.00 uur
alcoholische dranken te hebben gedronken. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-07-2009 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |