Gemeente Bergambacht


Ook Bergambacht vraagt stimuleringsbijdrage aan

---

Bergambacht, 20 juli 2009

Net als in vele andere gemeenten gaan de effecten van de kredietcrisis ook niet aan Bergambacht voorbij. Een aantal bouwprojecten loopt momenteel vertraging op. De gemeente heeft dan ook besloten een beroep te doen op de crisismaatregel die minister Eberhart van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) onlangs heeft getroffen, het instellen van eenstimuleringsbudget woningbouw .

De minister heeft het stimuleringsbudget, een rijksbijdrage voor de bouw van nieuwe woningen, in het leven geroepen omdat hij ook in deze economisch wat slechtere tijden de werkgelegenheid en de bouwnijverheid op gang wil houden.

Bergambacht heeft voor vier projecten een aanvraag ingediend:
- senior living, Bergambacht, woonservicegebouw
- appartementen De Vuurdonck, Badhuisstraat Bergambacht
- appartementen Het Touwhuys, Meidoornstraat Bergambacht
- appartementen t Slot, plan t Slot-midden, Bergambacht

Genoemde projecten voldoen aan de gestelde criteria. De projecten moeten uit minimaal tien vrije sector woningen bestaan, er moet reeds een bouwvergunning zijn aangevraagd en de bouw moet nog in 2009 gestart worden. Als aan deze criteria wordt voldaan, is een subsidie van maximaal 10.000 euro per woning beschikbaar.

Op 15 augustus aanstaande maakt het Ministerie van VROM bekend welke projecten in aanmerking komen voor de stimuleringsbijdrage en welk bedrag aan deze projecten wordt toegekend. Er is sprake van een niet goed, geld terug-methode: het Ministerie controleert in januari 2010 of de projecten ook daadwerkelijk zijn gestart. De volgende subsidierondes vinden plaats in het najaar van 2009 en het voorjaar van 2010. De gemeente Bergambacht zal dan opnieuw bezien of het mogelijk is een aanvraag in te dienen.


---