Gemeente Waddinxveen

Wijkplatforms

Geen onnodige documenten bij aangifte huwelijk of geregistreerd partnerschap bespaart u â¬40,00

De gemeente Waddinxveen heeft per 15 juli 2009 de aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap eenvoudiger gemaakt. Het is in de meeste gevallen niet meer nodig om uittreksels in te leveren bij een aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het gaat om uittreksels uit de GBA (Gemeentelijke BasisAdministratie) en uittreksels uit de burgerlijke stand. Je bespaart hiermee â¬40,00 aan kosten.

Â

Om te controleren of een aanstaand echtpaar* de bevoegdheid heeft om te trouwen, was het tot nu toe verplicht om een afschrift van de geboorteakte en een gewaarmerkt afschrift uit de GBA te overleggen. In sommige gevallen was een echtscheidingsakte (bij vorige huwelijken) of een akte van overlijden van een overleden partner vereist. Deze gegevens hoef je, per 15 juli 2009 niet meer in te leveren. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Als je in het buitenland geboren bent, buiten Nederland woont of gewoond hebt, zijn er in bepaalde gevallen wel documenten nodig om in ondertrouw te kunnen gaan. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan je hierover informeren.

Â


* echtpaar is synoniem voor geregistreerde partners

Â

Waddinxveen, 20 juli 2009

Â