Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt meisjes aan na beelden op YouTube

Eindhoven Stratum, 20-07-2009 o De politie heeft maandagochtend rond 9.30 uur in haar woning in Strijp een 13-jarig meisje uit Eindhoven aangehouden. Maandagmiddag rond 13.15 uur werd in het politiebureau aan de Mathildelaan een 14-jarig Eindhovens meisje aangehouden nadat ze zichzelf daar had gemeld.

Meisjes verdacht van mishandelen leeftijdsgenootjes Het tweetal wordt ervan verdacht dat ze op woensdag 1 juli rond 16.00 uur twee leeftijdsgenootjes hebben mishandeld door hen te schoppen en te slaan. Dat gebeurde op de Roostenlaan in de buurt van de manege.

Schoppen en slaan gefilmd en op YouTube gezet
De mishandeling is door een aantal toekijkende jongeren gefilmd en die beelden zijn op de website YouTube gezet. Op de beelden is te zien dat er veel jongeren staan te kijken. Er zijn geen aangiften van mishandeling gedaan, maar op de beelden is duidelijk te zien wat er gebeurt. Op basis daarvan hebben politie en justitie afgesproken dat de twee verdachte meisjes aangehouden mochten worden en dat ze ambtshalve vervolgd gaan worden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdachten en de slachtoffers zijn bekenden van elkaar.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
De aanleiding voor de mishandeling wordt onderzocht. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen, omdat op de beelden te zien is dat meer jongeren deelnemen aan de mishandeling.

De politie heeft aanwijzingen dat er van te voren via internet afspraken waren gemaakt om daar te gaan vechten. Dat gedrag wordt door de politie en door de scholen waar de meisjes op zitten, hoog opgenomen en niet getolereerd.