Nederlandse Moslim Omroep
P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 21 juli 2009

19.00-21.00 uur
Talkshow met verschillende gasten en discussies
Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef
Thema-uitzending: "...opdat jullie elkaar leren kennen."
---

Met de wereldreizigers Henk Weltevreden, filosoof en schrijver en Toon van Kaam, projectcoördinator van Stichting Miva en oneMen, hulporganisaties in communicatie en transportmiddelen, reizen we het eerste uur af naar Somalië, Sierra Leone en Kameroen. In het tweede uur is er aandacht voor Pakistan, de Filippijnen en Myanmar, ofwel het voormalige Birma.

Beide heren onderstrepen het belang van de wereld verkennen en betrokken reizen. In Nederland hebben we vaak tweedimensionale kennis; kennis die door vele handen is gegaan. Alleen door de situatie ter plekke aan te voelen en met mensen te praten ontdek je dat het veel erger is dan je denkt, of dat het wel meevalt, meent Henk Weltevreden. Zo is de kwestie van de piraterij in Somalië veel complexer dan het in de pers wordt voorgesteld. Zo ook de islamisering van het land; buiten Mogadishu kun je als man wel de hand van een vrouw schudden. In zijn werk ondervindt Toon van Kaam dat er genoeg plekken te vinden zijn in de wereld waar christenen en moslims, zonder dat het zelfs wettelijk is geregeld, de macht kunnen delen, zoals in Sierra Leone. En begrijp je ter plaatse beter waarom een zorgorganisatie in Pakistan juist geen toyota pick-up wil en waarom de inwoners van Myanmar de voorkeur geven aan Myanmar boven Birma, ook al is de naam ingesteld door een verwerpelijk regime.

In de zomer zal OBA-live als OBA-light worden uitgezonden vanuit Studio Desmet in Amsterdam maar zal niet voor publiek toegankelijk zijn. Ook zal er geen live muziek zijn. Vanaf 1 september is OBA-live weer vanuit OBA.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl



Nederlandse Moslim Omroep