Zumba: Zwingen, Zweten en Zalsa


Een opzwepende workout op verschillende latin ritmes waaronder salsa

AMSTERDAM, 20090721 -- Salsa is natuurlijk al heel lang niet meer weg te denken uit ons land. De ritmes klinken heerlijk zomers en je wordt er vanzelf vrolijk van. Dat verklaart natuurlijk ook het wereldwijde succes van de nieuwe workout genaamd Zumba. Althans dat beweert Marian die samen met haar partner Jay al 7 jaar aan de weg timmert met hun eigen SalsaSchool / SalsaClub Salsa4Fun in Amsterdam. We spreken met haar in de salsaclub.

Beachparty gevoel
Letterlijk vertaald betekent het woord Zumba in Latijns Amerika "snel bewegen en lol hebben". Totaal uit je dak gaan op allerlei opzwepende ritmes als Salsa, Merengue, Reggaeton en Samba zodat je voor je gevoel op een strandfeest terecht gekomen bent in het Caribisch gebied en je ondertussen niets vermoedend aan je lichaam en conditie staat te werken.
"Het is super verslavend" vertelt Marian, "een paar weekenden geleden hebben wij ons gecertificeerd om Zumba les te mogen geven en sindsdien ben ik dagelijks bezig om de eerste lessen die in augustus starten voor te bereiden. Lekkere muziek uitzoeken, variërend van snel, naar langzaam en weer naar snel, makkelijke dansjes op de verschillende ritmes maken, oude zomerhits ertussen gebruiken en voor je het weet ben je niet meer te stoppen! "

Flink zweten
Omdat we haar net treffen tussen de voorbereidingen van de Zumba lessen door staat Marian flink te zweten. "ja, ongemerkt werk je aan je conditie en aan je spieren, terwijl je leuke dansjes doet. Die dansjes doe je spelenderwijs mee. Na een paar weken vervangen we een paar nummers en leren de deelnemers weer nieuwe dansjes er bij. Tijd voor uitleg is er niet veel, want dat zou de workout negatief beïnvloeden. Maar mochten deelnemers daar behoefte aan hebben kunnen zij meedoen aan een themales met uitleg over de gebruikte ritmes en bijbehorende basispassen. Vooral bij salsa en samba kunnen wat meer complexe passen voorkomen".

Sfeervolle zaal
Zumba doe je in sportieve kleding, moet je daarvoor dan niet naar de sportschool, vragen wij aan Marian. "Nee hoor, wat is er nou leuker dan Zumba dansen in een locatie die qua inrichting al de warme Latijns Amerikaanse sfeer uitademt. Daarnaast is er ook airco en kun je na afloop even chillen in de cocktailbar bijvoorbeeld onder het genot van een verse smoothie of stiekem even proeven van een speciale Cubaanse rum. Onze salsaclub trekt altijd al een heel divers publiek. Van jong tot oud, van huisvrouw tot huisarts zeg maar. Maar genoeg nu al die vragen, kom en doe gezellig even een nummertje mee!" Vastberaden gaan er al een aantal enthousiastelingen staan en Marian zet de muziek aan. Ook voor mij is er geen ontkomen meer aan.

Zumba 4 fun
Zumba lessen zijn een welkome uitbreiding op het lespakket van Salsa4Fun waar normaal al dagelijks cursussen gegeven worden in salsa, merengue, bachata, rueda en ladysalsa.
In augustus starten er nieuwe verkorte zomercursussen waaronder een introductie cursus Zumba. Vanaf september start het reguliere seizoen waarin cursussen van 11 weken worden gegeven.


Salsa4Fun
Spaarndammerstraat 460a
1013 SZ Amsterdam
0207162479 / 0652473047
info@salsa4fun.com
www.salsa4fun.com