Gemeente Asten kermis in Asten

Frisfiets op kermis in Asten

Op maandagavond 13 juli jl. van 19.00 uur tot 22.00 uur heeft op de kermis in Asten de frisfiets gestaan, geïnspireerd naar het idee van de bierfiets.

De frisfiets is een initiatief van ONIS Welzijnsdiensten in samenwerking met de gemeente Asten in het kader van het alcoholmatigingsproject `Minder drinken ook in Asten'. Vooral jongeren in de leeftijd van groep 7 en 8 van de basisschool werden uitgenodigd om plaats te nemen op de fiets. Zij werden op een luchtige manier geïnformeerd over alcoholgebruik en de risico's van alcohol bij jongeren. De gesprekken met de jongeren werden gevoerd door Peers van Novadic-Ketron, organisatie voor verslavingszorg. Peers zijn jongeren die jongeren informeren over een bepaald onderwerp.

Tijdens de avond zijn 400 jongeren bereikt. Veel jongeren waren goed op de hoogte van de risico's van alcoholgebruik bij jongeren. Ook ouders waren erg enthousiast. Zij waren blij dat er op de kermis, een plek waar toch veel alcohol wordt geschonken, aandacht aan dit onderwerp werd besteed.

Heeft u vragen n.a.v. het artikel neem dan contact op met mevrouw S. Hendriks-Jansen, Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. 0493-671432 of s.hendriks@asten.nl.