Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 21-07-2009

Gewapende overval

UTRECHT- Op maandagochtend 20 juli heeft een gewapende overval plaatsgevonden aan de Rijnlaan.

Omstreeks 08.30 uur liep een onbekende man de winkel binnen en bedreigde de 39-jarige eigenaar uit Utrecht met een steekvoorwerp. De overvaller vroeg om geld en na verschillende bedreigingen verdween hij met een onbekend geldbedrag.

Signalement:


- Jongen tussen de 16 en 25 jaar


- Lichte stem, geen baard in de keel


- Getinte huidskleur


- Slank postuur


- Zwart haar bij de oren opgeschoren


- Lichtkleurige pet met een donkere klep


- Donkere sweater en joggingbroek


- Zwarte sportschoenen met een zilver of goudkleurig embleem

De politie is op zoek naar getuigen. Aan getuigen wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Diefstal fiets

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag is een man aangehouden die bezig was met het stelen van een fiets.

Om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets gestolen werd op de Stationsstraat. Toen de politie ter plaatse kwam was de 62-jarige man uit Utrecht bezig om met behulp van een voorwerp het slot van een fiets te forceren. Bij de aanhouding van de man is een gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Vernieling en joyriding

UTRECHT/HARMELEN In de avond van maandag 20 juli heeft een man een ruit van de woning van een familielid vernield. Eenmaal binnen pakte hij de sleutels en reed weg in de personenauto.

Om 23.50 uur kwam de politie na een melding aan op de Banninkstraat. Een 27-jarige man uit Nijmegen had daar de auto van een familielid zonder toestemming meegenomen. Later kwam een melding dat een personenauto, op de rotonde bij de Heldhammersingel en Veldhuizerweg in Harmelen, tegen een lantaarnpaal was gereden. De politie trof de man aan bij een tankstation aan de Veldhuizerweg in Harmelen. Toen de politie de verdachte wilde aanhouden bedreigde de man hen met een krik. De politie heeft de man met behulp van pepperspray weten te overmeesteren. Hij is ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval

UTRECHT- Op maandagavond 20 juli heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Damstraat.

Om 17.45 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Damstraat, waarbij een fietser en een personenauto betrokken waren. De bestuurder van de personenauto opende plotseling het portier van de personenauto op het moment dat een 36-jarige vrouw uit Utrecht langs fietste. Zij reed tegen het portier aan en viel. De bestuurder van de auto is doorgereden nadat een niet kloppend telefoonnummer was gegeven.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.