Politie Hollands Midden

Alphen - Man dreigt van flatgebouw te springen

Alphen, 21-07-2009 o Alphense politieagenten en onderhandelaars van Politie Hollands Midden hebben dinsdag 21 juli een 27-jarige Hagenaar die van een flatgebouw aan de Venusstraat dreigde te springen van zijn daad weten te weerhouden. Even na 14.00 uur kreeg de meldkamer van de politie de melding dat een man vanaf de zesde etage dreigde te springen.

Direct is de politie ter plaatse gegaan en heeft de omgeving rondom het flatgebouw ruim afgezet. Ook werden bewoners van het flatgebouw op afstand gehouden. Brandweer en ambulancepersoneel waren uit voorzorg aanwezig. Enkele politieagenten en de onderhandelaars hebben langdurig met de Hagenaar gepraat om hem op andere gedachten te brengen. Ook leden van het arrestatieteam ondersteunden de actie.

Uiteindelijk lukte het de politie omstreeks 16.00 uur om de man van de balustrade weg te halen. De Hagenaar kwam tot zijn daad door relatieproblemen. De Hagenaar wordt in contact gebracht met de hulpverlening. Een 19-jarige Alphenaar die ondanks vorderingen van de politie toch door de afzetting liep is aangehouden.