Politie Groningen

Donderdag 23 juli 2009

Provincie Groningen , 23-07-2009

Groningen: mannen aangehouden voor diefstal telefoon

Twee inwoners van Groningen (31 en 27 jaar oud) zijn woensdagnacht door de politie aangehouden voor diefstal. De agenten spraken met een vrouw in de Hoekstraat in Groningen. Zij vertelde dat zij stond te bellen toen plots haar mobiele telefoon werd afgepakt en meegenomen door het tweetal. Op basis van een signalement kon de politie de mannen in de omgeving aanhouden. Een van de twee gaf de agenten het toestel gelijk terug. De verdachten zitten nog vast. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldievegge aangehouden

Een 40-jarige inwoonster van Groningen is woensdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Een agent zag dat de vrouw, een bekende van de politie, bij een winkel aan de Herestraat meerdere geurtjes stal en deze vervolgens op straat te koop aanbood. De dievegge is door de agent ingerekend. Zij bekende de diefstal. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Drent ingesloten na controle

De politie heeft woensdagnacht bij een controle op de Noorderhaven een 28-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Bij de controle kon de Drent geen identiteitspapieren tonen. Bovendien gaf hij een valse naam op. In de auto lag een zakje hennep. Ook vonden de agenten een verboden slagwapen in het voertuig. De verdachte is ingesloten voor verder verhoor.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft woensdagavond op diverse plaatsen in de stad alcoholcontroles uitgevoerd. Rondom het Hereplein werden ongeveer 250 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders was onder invloed van alcohol. Een automobilist probeerde aan de controle te ontkomen. Hij had niet gedronken, maar bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Bij een alcoholcontrole aan de Korreweg werd een 40-jarige Groninger betrapt. De man reed op zijn snorfiets toen hij een blaastest moest doen. Daaruit bleek dat hij ruim een promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Sappemeer: politie zoekt getuigen mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een man afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur op de Burgemeester Jonkerenstraat in Sappemeer. Het slachtoffer liep daarbij ernstige hoofdwonden op nadat hij door twee nog onbekende mannen was mishandeld en beroofd. Een derde onbekende man liep kort voor het incident weg. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en is ondertussen weer thuis. Hij liep o.a. een gebroken neus en een hersenschudding op. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien en/of gehoord. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: metaaldief aangehouden

Een 36-jarige inwoner van Hoogezand is woensdagnacht door de politie aangehouden voor metaaldiefstal. Een agent zag de man op de Sluiskade fietsen met een kabelrol om zijn nek. Omdat de agent de situatie niet vertrouwende besloot hij de fietser te controleren. Laatstgenoemde vluchtte zijn huis binnen. Hij werd door de dienders onder zijn bed aangetroffen. De man is eerder opgepakt voor metaaldiefstal. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in en heeft de bewuste kabelrol in beslaggenomen.

Winschoten: bejaarde fietsster botst tegen openslaande deur

Een 84-jarige fietsster uit Winschoten is woensdagmiddag gewond geraakt op het Burgemeester Schonfelplein in haar woonplaats. Een 50-jarige automobilist uit Duitsland deed zijn autodeur open toen de vrouw aan kwam rijden. De bejaarde fietsster kon de openslaande deur niet meer ontwijken en reed er tegenaan. Vervolgens viel ze over haar stuur. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het voorval.

Leek e.o.: gordelcontrole

De politie heeft woensdag in het politiegebied van Leek gordelcontroles gehouden. In totaal zijn zes bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De controles werden uitgevoerd in De Wilp, Tolbert, Grootegast en Oostwold.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Vrijdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N355, tussen Groningen en Zuidhorn, snelheidscontrole
* N366, tussen Veendam en Stadskanaal, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Appingedam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1098, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 332, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Zevenhuizen, Hoofddiep: aantal geregistreerde voertuigen: 420, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, N7: aantal geregistreerde voertuigen: 892, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.