Politiebond ACP

Actueel vakbondsnieuws politie

23 juli 2009

Reeël beeld korpsleiding en politiek noodzakelijk

Door: Jasper Achterbergh

Tijdens de uitzending van het televisieprogramma NOVA van gisteren presenteerde de SP de eerste uitkomsten van een onderzoek onder 8500 collega's.
`Om optimaal te kunnen werken is het voor collega's belangrijk dat korpsleiding en politiek een reëel beeld hebben van wat er speelt op de werkvloer'.

`Om optimaal te kunnen werken is het voor collega's belangrijk dat korpsleiding en politiek een reëel beeld hebben van wat er speelt op de werkvloer'.

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek: het merendeel van collega's hebben niet het idee dat de korpsleiding of de politiek een goed beeld heeft van wat er zich op de werkvloer afspeelt. Ook zijn collega's kritisch over het computersysteem BVH. Al deze zaken zorgen ervoor dat voor 60% van de geënquêteerde collega's het werkplezier de afgelopen jaren is afgenomen.

De ACP herkent zich in het geschetste beeld. Voorzitter Gerrit van de Kamp: `Om optimaal te kunnen werken is het voor collega's belangrijk dat korpsleiding en politiek een reëel beeld hebben van wat er speelt op de werkvloer. Sluit dat beeld niet aan dan worden er verkeerde beslissingen genomen en dat zorgt voor frustratie bij collega´s. De afgelopen jaren hebben wij zowel de korpsleiding als de politiek hierop gewezen. Ook in de toekomst blijven wij dat doen. Als het gaat om BVH dan hebben wij de afgelopen maanden veel reacties binnengekregen van leden. De voorlopige uitslag op de poll op onze site laat zien dat 2/3 van de collega's kritisch staat ten opzichte van BVH´.

Voor een overzicht van de uitkomsten en de uitzending kun je terecht op de websites van de SP en NOVA. Gisteren publiceerden wij een bloemlezing van de reacties over BVH.

---

Links:
www.radio1.nl/mediaplayer/8896-nos-radio-1-journaal