Gemeente Urk


"Maarliefst 217.000 euro beschikbaar voor innovatieve ondernemers"

Gemeente Urk stimuleert innovatie

Vanaf dit jaar participeert de gemeente Urk in het Technofonds Flevoland. Dit Technofonds verstrekt financieringsmiddelen aan innovatieve ondernemers in Flevoland en door de participatie van de gemeente Urk komt er nu ook geld beschikbaar voor ondernemers uit Urk. Het gaat in totaal om een bedrag van 217.000 euro.

Het Technofonds is opgericht in 2000 en maakt onderdeel uit van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Het Technofonds participeert in jonge, technologisch en innovatief gerichte bedrijven. Dit wordt gedaan middels deelname in het aandelenkapitaal van een onderneming en via een achtergestelde lening.

De gemeente Urk stelt een bedrag van 100.000 beschikbaar aan het Technofonds. Naast de gemeente wordt er geld beschikbaar gesteld vanuit andere overheidsinstanties (provincie, het Rijk en Europa) en ook de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland draagt bij aan het kapitaal van het Technofonds. Alles bij elkaar levert dit een budget op van 217.000 euro voor Urker ondernemers.

Volgens verantwoordelijk wethouder Johannes Koffeman is het zeer belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in innovatieve bedrijvigheid: Innovatie is de motor van een groeiende economie en heeft veel spin-off. Juist in economische moeilijke tijden is het van belang om dat soort bedrijven te stimuleren en daarom is dit ook het juiste moment om als overheid geld hiervoor beschikbaar te stellen. Daarbij is het mooi meegenomen dat we gebruik kunnen maken van subsidies van andere partijen.