Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 23-07-2009

Zebrapad

MAARSSEN Een voetganger raakte gewond toen hij op woensdagochtend 22 juli op een zebrapad werd aangereden.

Rond 08.25 uur reed een 33-jarige automobilist uit Vught over de Dr. Plesmanlaan, komende uit de richting van de rotonde aan de Huis ten Boschstraat. Voor hem reed een 40-jarige automobiliste uit Breukelen. Zij stopte voor het zebrapad om een 59-jarige voetganger over te laten steken. De Vughtenaar zag dit te laat, botste tegen de auto van de Breukelense, waardoor zij het zebrapad op werd geduwd. Daardoor werd de overstekende voetganger geschept, waarna hij op het wegdek viel.

Met hoofd-, knie- en rugletsel werd het slachtoffer per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij opgenomen. Door de verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Molotovcocktail

WOERDEN Op woensdagochtend 22 juli ontdekte de eigenaar van een nieuwbouwhuis dat de voorgaande nacht een molotovcocktail tegen de gevel van de woning was gegooid.

Op dinsdagavond had een 36-jarige man uit Woerden geklust in zijn onlangs opgeleverde nieuwbouwhuis aan de Mansholtlaan. Rond 21.30 uur verliet hij het pand om naar zijn oude woning te gaan. Op woensdagochtend rond 07.00 uur ging hij weer naar zijn nieuwe huis om verder te klussen. Toen zag hij dat iemand in de voorgaande nacht een molotovcocktail tegen de witte gevel van zijn woning had gegooid. Daarbij was de muur over een oppervlak van ongeveer 15 m2 zwart geblakerd en was ook een kozijn beroet. Het vuur was kennelijk uit zichzelf uitgegaan. De eigenaar waarschuwde de politie en agenten gingen ter plaatse. Hij deed aangifte van de
vernieling/brandstichting.

Aan getuigen die op woensdagavond of in de nacht van woensdag op donderdag de brandstichting hebben gezien of die verdachte(n) op of in de omgeving van de Mansholtlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.