Apenheul


Oude aapjes nog steeds smoorverliefd!

Ze zijn hoogbejaard en nog altijd smoorverliefd op elkaar. Vanaf hun eerste ontmoeting 21 jaar geleden zijn de witgezicht saki's Roderick en Limmeric uit Apenheul onafscheidelijk. Dierverzorgers van het Apeldoornse apenpark horen regelmatig 'oh' en 'ah' van bezoekers wanneer de saki's elkaars handje vasthouden of elkaar liefdevol 'vlooien'.

Het is bijzonder dat ze nog steeds gezond en gelukkig zijn. Het mannetje Roderick is 28 jaar en zijn vrouwtje Limmeric heeft een respectabele leeftijd van 25 behaald. In dierentuinen worden deze apen 'maar' zo'n 15 jaar oud. Dat Roderick al zo oud is, hadden zelfs de beheerders van het Europese stamboek niet verwacht. Zij belden Apenheul met de vraag waarom Roderick nog niet was afgemeld, volledig in de veronderstelling dat de man al moest zijn overleden.

Zoals het oude mannen betaamd, heeft Roderick ook ouderdomskwaaltjes. 's Morgens heeft hij wat moeite om op gang te komen en is hij erg stijf. Ook verliest hij steeds meer van zijn wilde haren. Dit lijkt Limmeric niet te storen. Zij ziet haar man nog steeds als een jonge god.