Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 24-07-2009

Politie treft vuurwapen aan en arresteert eigenaar

TILBURG : Agenten die gisteren en vannacht belast waren met het houden van toezicht op het kermisterrein spreken van een rustige dienst. De politie begeleidde het evenement met geüniformeerde agenten, bikers en rechercheurs. Daarnaast werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. De sfeer was ontspannen en het gebied druk bezocht. De politie verrichtte twee arrestaties.

Vanmorgen tegen 04.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een
18-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Na een anonieme tip, dat een man ter hoogte van een horecagelegenheid op de Heuvel in het bezit zou zijn van een mogelijk vuurwapen, stelden agenten een onderzoek in. Op de Heuvelring troffen ze een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd direct staande gehouden en grondig gefouilleerd. In zijn broeksband zat een geladen vuurwapen. Ook had hij munitie bij zich. Zowel het wapen, als de munitie is door de politie in beslag genomen. De man is voor onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Een 26-jarige man uit Groningen werd op het Piusplein aangehouden nadat hij gistermiddag een 22-jarige gemeentehandhaver tegen het been gereden had. De verdachte was het niet eens met het feit dat hij zijn auto moest verplaatsen, omdat het voertuig een aanvoerroute van de hulpdiensten belemmerde.

Rijgedrag automobilist verraadt overmatig alcoholgebruik

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur in de
Beertastraat een 53-jarige automobilist uit Goirle aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Borculolaan. De man reed met een zeer lage snelheid aan de verkeerde kant van de weg. De controle die daarop volgde wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau weigerde hij alle medewerking te verlenen voor de ademtest. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Na het verhoor mocht hij het bureau verlaten met een rijverbod van 24 uur.

Tilburgse zwaait met hak- en broodmes en verwond nicht

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.15 uur in een woning in Tilburg noord een 39-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw deed aangifte. De verdachte is op het bureau voor onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer ontmoette de verdachte, een tante van haar gisteravond in de hal van een flat in de wijk Stokhasselt. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling ten gevolge van familieproblemen. Tijdens de woordenwisseling pakte de verdachte een hakbijl uit haar tas en zwaaide daarmee in de richting van het slachtoffer. De bijl raakte de 19-jarige vrouw waardoor ze een schram opliep. Tijdens het tumult wat ontstond lukte het de verdachte ook een broodmes te pakken. Het lukte het slachtoffer haar tante weg te duwen en de politie de alarmeren. Agenten troffen bij aankomst een hakbijl aan in de hal van het flatgebouw. In een woning werd de verdachte aangehouden.

Bejaarde vrouw slachtoffer van beroving

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving van een 73-jarige Tilburgse vrouw die gisteren plaats vond op een parkeerterrein aan de Kloosterstraat. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Ze liep onder andere schaafwonden en gekneusde ribben op.

De vrouw liep gistermiddag rond 17.00 uur vanuit de Kloosterstraat naar een parkeerterrein gelegen tegenover het zomerpark waar haar auto geparkeerd stond. Ze hoorde geschreeuw en voelde plotseling dat er aan haar tas getrokken werd. Een onbekende man probeerde haar tas af te pakken. Door de kracht waarmee de dader trok viel het slachtoffer op de grond en sleurde de vrouw mee. Het hengsel van de tas brak waarop de verdachte er met tas te voet vandoor ging. De dader is een blanke man van tussen de 30 a 35 jaar. Zijn lengte wordt geschat op 1.75 meter. Hij was gekleed in een blauwe broek en een grijs jack.
De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Veelpleger aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag buiten heterdaad op de Hesperenstraat een 31-jarige Tilburger aangehouden ter zake de diefstal van sleutels. De verdachte werd al enkele maanden gezocht in verband met de aangifte van diefstal van sleutels gedaan door een medewerker van een woningbouw coöperatie. De sleutels waren op 31 maart jl. gestolen tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een flat van de coöperatie. Uit het recherche onderzoek kwam naar voren dat voor deze diefstal een 31-jarige Tilburgse veelpleger in aanmerking kwam. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Woensdag zagen agenten hem lopen op de Hesperenstraat, waarna hij kon worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en is vandaag voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-07-2009 13:25 | © Regio Midden en West Brabant |