Ingezonden persbericht


Persberichten Politie Twente 24 juli 2009

Twee mannen op heterdaad betrapt
Enschede
Vroeg in de ochtend van vrijdag 24 juli, rond 05.30 uur, zijn twee mannen tijdens een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Leliestraat in Enschede op heterdaad betrapt door surveillerende politieagenten. Een van de twee was bezig om een deur van het bedrijfspand te forceren. Bij de deur lag een rugzak met inbrekersmateriaal. De twee mannen, een 26-jarige uit Deventer en een 22-jarige uit het Duitse Steinfurt, zijn aangehouden op verdenking van inbraak. Beide zijn ingesloten op het politiebureau. (2009013672)

Winkelpersoneel vat dief in de kraag
Enschede
Een 45-jarige man uit Enschede is donderdag 23 juli door personeel van een winkel aan de Klanderij in Enschede op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal.

De man kwam de winkel binnen met zijn scootmobiel. Een medewerker zag hoe de man goederen op zijn mobiel plaatste en vervolgens de winkel verliet zonder de spullen te betalen. De Enschedeër werd door het personeel in de kraag gevat en overgedragen aan toegesnelde politieagenten. Naar later bleek, had de man een dag eerder ook goederen uit dezelfde winkel gestolen. Na verhoor mocht de Enschedeër het politiebureau verlaten. Proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt. (2009013425)

Dorstige dief aangehouden
Losser/ Oldenzaal
Donderdag 23 juli rond 15.00 uur kreeg de politie melding over een persoon die met een steekwagen met kratjes frisdrank op de begraafplaats aan de Kloosterstraat in Losser liep. Aldaar troffen agenten de betreffende man aan. Deze ging er als een haas vandoor toen hij de politie opmerkte. De agenten zette de achtervolging in, maar vonden hem niet terug. Ondertussen werd de steekwagen in beslaggenomen.

Later die middag rond 17.35 uur werd dezelfde persoon al fietsend, met twee bierfusten, gesignaleerd op de Molenstraat in Oldenzaal. Hier wisten agenten de man, een 39-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan te houden terzake diefstal. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Ook de bierfusten zijn in beslag genomen. (2009013566/ 2009013568)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 49-jarige man uit Enschede deed donderdagmiddag 23 juli omstreeks 15.00 uur een vervelende ontdekking. Bleek dat zijn auto, Fiat Seicento blauw van kleur met het kenteken XS-JR-05, gestolen was. De auto stond tussen 13.45 uur en 15.00 uur geparkeerd voor zijn woning aan de G.J. van Heekstraat in Enschede.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009013509)

Onder invloed achter het stuur, zonder geldig rijbewijs

Enschede

Een 31-jarige automobilist uit Enschede werd vrijdag 23 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Vrijdagmorgen 24 juli omstreeks 03.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Berkstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. De auto viel op doordat hij met hoge snelheid over het Pathmos reed. De automobilist ging er snel lopend van door. Na een korte achtervolging kon de man op de Tarwestraat worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 31-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,55 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist was ongeldig verklaard omdat hij vaker onder invloed van alcohol een voertuig heeft bestuurd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-008026)

Man aangehouden voor belediging politieagenten
Enschede
Een 20-jarige man uit Enschede werd vrijdagmorgen 24 juli aangehouden, omdat hij de middelvinger naar agenten uitstak. De man was kort ervoor betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. De man werd gesommeerd de binnenstad te verlaten. Hier was hij het overduidelijk niet mee eens en stak de middelvinger uit naar de agenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009013658)

Fietsster gewond na aanrijding met automobilist
Hengelo
Een 80-jarige fietsster uit Hengelo raakte ernstig gewond na een aanrijding met een automobilist op de kruising Bornsestraat / Dennenbosweg in Hengelo.

Donderdagmorgen 23 juli omstreeks 11.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Bornsestraat / Dennenbosweg in Hengelo. Bleek dat een 86-jarige automobilist op de Bornsestraat, komende uit de richting van Borne, reed. Ter hoogte van de Dennenbosweg wilde de automobilist links af. Hierbij zag hij een 80-jarige fietsster uit Hengelo over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw raakte ernstig gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (2009013407)

tel. 053-4555588

---- --