RTL Group

RTL 5 lanceert contest channel op YouTube voor 'So You Think You Can Dance'

RTL 5 heeft het online videoplatform YouTube ingezet in aanloop naar het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance. Tot en met 12 augustus loopt er een unieke actie op de succesvolle videosite, waarbij een wildcard te winnen is voor het populaire RTL 5-dansprogramma. Hiermee belandt een danser of danseres meteen in de Bootcamp. Hij of zij slaat daarbij niet alleen de auditierondes over, maar behoort ook al gelijk tot de laatste dertig beste dansers in So You Think You Can Dance. Voor het programma en deze actie is een speciaal YouTube-channel ingericht. RTL 5 ondersteunt de actie met tv-promos en een online marketingcampagne. Op soyouthinkyoucandance.nl staan alle in and outs over deelname aan de contest, die geheel op YouTube plaatsvindt. Getalenteerde dansers die dromen van een danscarrière kunnen vanaf nu een filmpje met hun vetste moves uploaden op YouTube via http://www.youtube.com/sytycd in de hoop dat er massaal op hen gestemd wordt. Uit de top tien van meest favoriete kandidaten selecteert de jury van So You Think You Can Dance de beste dansfreak die door mag naar de Bootcamp.

Remko van Westerloo, Programmadirecteur RTL 5: "We zijn erg blij om YouTube in te kunnen zetten voor So You Think You Can Dance. Vorig seizoen werd de kracht van dit platform al duidelijk toen filmpjes van audities zeer populair waren op YouTube nog voor dat er maar één uitzending was geweest. Met een heel YouTube-channel gewijd aan het fenomeen 'So You Think' verwachten wij dit seizoen helemaal een geweldige uitstraling naar het programma toe."

Mascha Driessen, Head of YouTube Nederland: YouTube is het platform dat zich uitstekend leent voor dit concept, waarbij mensen hun video kunnen uploaden om mee te doen aan de danswedstrijd. Hiermee maken wij op ultieme wijze gebruik van de kracht van de combinatie van televisie en YouTube, waarbij een groot publiek actief betrokken wordt. Ik ben zeer blij dat de gerenommeerde zender RTL 5 gekozen heeft om YouTube in te zetten voor So You Think You Can Dance.

Deelnemers die de audities gemist hebben maar toch die felbegeerde wildcard willen bemachtigen, kunnen vanaf vandaag terecht op soyouthinkyoucandance.nl of via www.youtube.com/sytycd.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. U kunt ook contact opnemen met Anoek Eckhard van Google Nederland, via tel: 020-5045135 of anoek@google.com.