Ingezonden persbericht


-----------------------

W-2546-2009 RVS gestolen
Donderdagavond omstreeks 22.30 uur zagen agenten van de Zeeuwse politie een man lopen in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. De man had een winkelwagentje bij zich waarin buizen lagen. De agenten controleerden deze man. Omdat de herkomst van het RVS niet goed uit zijn verhaal bleek is de 34-jarige Vlissinger aangehouden. Op het bureau veranderde hij zijn verhaal nog een paar keer. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij uiteindelijk toch een bekennende verklaring aflegde. De exacte herkomst van de RVS buizen is nog steeds niet bekend. Omstreeks 14.00 uur vanmiddag is de man weer in vrijheid gesteld.

W-2547-2009 Winkeldievegges in Vlissingen
Twee minderjarige meisjes zijn vanmiddag door de Zeeuwse politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Eén meisje van 13 uit Venlo en één meisje van 14 uit Vlissingen zijn aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht kleding te hebben gestolen uit een winkel aan de Lange Zelke in Vlissingen. Door winkelmedewerkers is gezien dat de dames met kleding een pashokje ingingen en er zonder kleding weer uitkwamen. Bij het verlaten van de winkel gingen de meisjes niet langs de kassa om alles af te rekenen, maar liepen ze direct door naar buiten. Hierop zijn ze aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-2548-2009 Scooter gestolen
Een scooter van het merk Yamaha is tussen donderdag 23 juli 18.00 uur en vrijdag 24 juli 15.00 uur weggenomen. De scooter stond geparkeerd aan de Meanderlaan in Middelburg. Het betreft een zwart-witte scooter van het merk Yamaha, type jog-RR. Het kenteken van het voertuig was D-282-GB.

O-2549-2009 Rijbewijs kwijt
Een beginnend bestuurder van 30 jaar uit Moerstraten is vanavond rond 21.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed over de Nieuwe Postweg in Tholen toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. De man bleek vijf keer teveel gedronken te hebben.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.


---- --