Ingezonden persbericht

Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

100 Jaar geleden: met 25 pk Het Kanaal over

Pioniersvliegtuigen op bezoek bij Aviodrome

Lelystad, 22 juli 2009 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome mag zich op maandag 27 juli opmaken voor de komst van 19 historische vliegtuigen uit Scandinavië. Op zaterdag 25 juli is het precies 100 jaar geleden dat de Franse luchtvaartpionier Louis Blériot met een zelfontworpen vliegtuig over Het Kanaal vloog. Ter gelegenheid van deze destijds enorme prestatie wordt er op 25 en 26 juli in Frankrijk en Engeland een Blériot-Celebration georganiseerd. De hieraan deelnemende toestellen uit Scandinavië brengen op maandag 27 juli een bezoek aan de Aviodrome in Lelystad, klaar voor bekijks.

19 Historische vliegtuigen
Op 25 juli 1909 vloog Louis Blériot met zijn Blériot 11 over Het Kanaal van Frankrijk naar Engeland. Blériot was met zijn toestel, dat beschikte over een luttele 25 pk, de eerste mens die in een vliegtuig Het Kanaal overstak. Precies een eeuw later wordt de prestatie van Louis Blériot herdacht. Zo wordt er op zaterdag opnieuw met een Blériot 11 Het Kanaal overgestoken. De 19 historische vliegtuigen, vooral uit de jaren veertig en vijftig, die hierbij aanwezig zijn, komen op maandag 27 juli via Frankrijk naar de Aviodrome op Lelystad Airport. Na aankomst, rond 12.00 uur, kunnen bezoekers van de Aviodrome al deze toestellen van dichtbij bekijken.

Zelf vliegen
Het bekijken van de historische Scandinavische vliegtuigen op 27 juli is voor de bezoekers van de Aviodrome gratis. Voor meer informatie over het familieluchtvaartpark Aviodrome, vluchten in diverse historische vliegtuigen, entreekaarten voor de Aviodrome of kaarten voor de Bankgiro Loterij Airtour, kan men contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900- AVIODROME (0900-2846376; 25. ct. p. min) of via de website: www.aviodrome.nl. De Aviodrome is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.



Ingezonden persbericht