Ingezonden persbericht


Vroege persvoorstelling: dinsdag 28 juli om 12.30 in Rialto (Amsterdam)

Landelijke persvoorstelling: dinsdag 15 september om 12.30 in Rialto (Amsterdam)


---

j hopen u dan te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Joop Verdenius

Filmfreak Distr

NB: Onze releases en persvoorstellingen staan niet vermeld op de NVF lijsten Deze lijsten bevatten slechts informatie van NVF-leden.


---

PICNIC

een film van Adrian Sitaru

Officiële selectie Filmfestival Venetië 2008
Officiële selectie Internationaal Film Festival Toronto 2008 Beste actrice en Silver Alexander Award Filmfestival Thessaloniki 2008

Regisseur Adrian Sitaru is beschikbaar voor interviews en zal wellicht aanwezig zijn bij de première. Zodra dit bevestigd is, laten wij u dit weten.


---

Releasedatum:
24 september 2009

Premièretheaters:
Rialto (Amsterdam), Filmhuis Den Haag, Plaza Futura (Eindhoven), Lux (Nijmegen), Filmtheater 't Hoogt (Utrecht) en Verkadefabriek (Den Bosch)
---

Een uitgave van Contact Film, gedistribueerd door de Filmfreak


---

Een jong stel verlaat de stad voor een picknick aan het water. Al tijdens de autorit zijn de twee constant aan het ruziën. Dat hun gekibbel een dieper liggende reden heeft, zal weldra onthuld worden. Maar voordat de geliefden hun relatieproblemen kunnen aanpakken, neemt hun uitstapje een onfortuinlijke wending die ze opzadelt met een bemoeizuchtige prostituee. Het psychologische spel dat zij met het koppel speelt, zal de spanningen in hun relatie nog verder op scherp zetten.

Picnic, het speelfilmdebuut van regisseur/scenarist Adrian Sitaru, is een lichtvoetige en bij vlagen absurde film over de complexiteit van menselijke relaties. Met een minimum aan middelen weet Sitaru de film van een duidelijke eigen visie te voorzien. Zo wordt er voortdurend vanuit het point of view van een van de personages gefilmd, een opvallende visuele ingreep die perfect aansluit bij het gelaagde scenario.


---

Roemenië, Frankrijk / 2007 / 84 minuten / Kleur / 35 mm / STD / Roemeens gesproken, Nederlands ondertiteld


---