Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROOSEVELT ACADEMY

Internationaal Congres Taalwetenschap aan de Roosevelt Academy:

28 juli - 1 augustus 2009

Meer dan 120 lezingen over literatuur, taalkunde, retorica en stijl zullen plaatsvinden op een groot internationaal congres in Middelburg in de week van 28 juli a.s. Wetenschappers uit heel de wereld komen naar de Zeeuwse hoofdstad voor de conferentie van de Poetics en Linguistics Association (PALA) dat dit jaar georganiseerd wordt aan de Roosevelt Academy university college.

Lezingen gaan over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld de stijl van de tekeningen in de stripboeken van Kuifje, de psychologische effecten van het lezen van fictie, metaforen, vertalingen van o.a. films, en het werk van o.a.Charles Dickens en Martinus Nijhoff.

De Plenaire sprekers zijn:

Charles Forceville - Universiteit van Amsterdam

Michaela Mahlberg - Universiteit Liverpool, Engeland

Keith Oatley - Universiteit van Toronto, Canada

Rob Pope - Universiteit Oxford Brookes, Engeland

Gerard Steen - Vrije Universiteit, Amsterdam

Peter Verdonk - Universiteit van Amsterdam

De conferentie duurt van 28 juli t/m 1 augustus. Behalve presentaties aan de RA, zijn er voor de deelnemers ook lezingen in de Zeeuwse Bibliotheek, een bezoek aan het Zeeuws Museum, een orgel concert in de Nieuwe Kerk en recepties van de Gemeente Middelburg en Provincie Zeeland. De Drvkkerij boekwinkel verzorgt onder meer de publicatie van de wetenschappelijke samenvattingen en de uitgever Benjamins betaalt ook mee aan de conferentie. Verdere informatie is beschikbaar op: http://www.roac.nl/roac/pala.shtml

EINDE/

16.7.09

Noot voor redacties,