Alles wat u moet weten: 101 vragen en antwoorden over griep

28/07/2009 08:30

Reed Business

De wereld begint de gevolgen te voelen van het uitbreken van het nieuwe Influenza A (H1N1). In Nederland zijn er op dit moment 273 mensen besmet. Naast professionals in de gezondheidszorg, moet een veel bredere groep professionals alles weten over griep. 101 vragen & antwoorden over griep, geschreven door Ab Osterhaus en David De Pooter, is hét naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in griep. Dit boek is via Elsevier Gezondheidszorg in een Engelstalige uitvoering beschikbaar. De vertaling in het Nederlands volgt in september 2009.

Alleen bij de Engelse editie is een audio CD bij het boek inbegrepen. Hierop vertelt Prof.Dr. Ab Osterhaus in 10 korte hoofdstukken over uiteenlopende situaties uit zijn dagelijkse praktijk.

De duidelijke structuur maakt het boek makkelijk toegankelijk voor zowel leken als zorgprofessionals die geconfronteerd worden met griep of grieppatiënten in de dagelijkse praktijk. Bovendien zorgt de vraag en antwoord structuur ervoor dat de lezer gemakkelijk door de griep informatie kan 'zappen'. Wanneer de lezer onbekende of wetenschappelijke termen tegenkomt, wordt er doorverwezen naar andere hoofdstukken in het boek waar de benodigde informatie staat.

Over de auteurs

Prof. Dr. A.D.M.E. (Ab) Osterhaus is Nederlands vermaardste viroloog en influenza-deskundige. Hij is deeltijdhoogleraar in de "milieuvirologie" aan het Instituut voor Virologie te Utrecht. Sinds1993 is hij hoogleraar in de virologie aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens Hoofd van de Afdeling Virologie van het Erasmus MC. Hij is hoofd van een tweetal referentiecentra voor de Wereldgezondheidsorganisatie: het Nationaal Influenza Centrum en het Wereld Referentiecentrum voor Mazelen. Tenslotte is hij lid van een aantal nationale en internationale beraadsgroepen en commissies die zich bezighouden met het voorkomen van infectieziekten bij mens en dier.

David De Pooter is werkzaam voor Link Inc sinds 2003. Dit in Antwerpen gevestigde communicatie consultancy bureau is gespecialiseerd in strategisch communicatie en social marketing. Link Inc werkt sinds 1998 samen met de European Scientific working Group on Influenza (ESWI) sinds 1998. David De Pooter is een professioneel schrijver over medische onderwerpen en communicatie manager van ESWI. Vanuit die hoedanigheid is een langdurige en vruchtbare samenwerking ontstaan met Prof.Dr. Ab Osterhaus (www.linkinc.be)





http://www.egz.nl/flu