Zeehondencreche Pieterburen

Maaike liep de vierdaagse voor de zeehonden

Er bestaat geen grotere fan van de Zeehondencrèche dan de zestienjarige Maaike de Breed uit Malden. De afgelopen week liep ze de vier maal 40 kilometer van de Nijmeegse vierdaagse speciaal voor de zeehonden. Maar daar begon het niet mee. Maaike was al maanden eerder in actie gekomen voor de Zeehondencrèche.
Maaike (links) laat Vechtertje vrij
Voor haar school (het Helicon College in Nijmegen) waar ze in het 3e jaar van de opleiding diermanagement zit, moest Maaike vorig jaar een project maken over verzorging, huisvesting, hygiëne en gezondheidszorg van dieren. Als onderwerp koos ze samen met een paar medescholieren de Zeehondencrèche. Onderdeel van het project was dat ze een actie voor de door hen gekozen organisatie op touw moesten zetten. Daar zijn ze met grote voortvarendheid mee aan de slag gegaan. Zozeer zelfs, dat de opbrengst van de actie ruim voldoende was om een zeehond te adopteren. Maaike en haar collega's hebben lang nagedacht over een naam, maar kozen tenslotte voor "Vechtertje", omdat ze een naam wilden kiezen met een betekenis. Een paar maanden later heeft het drietal "hun" adoptiezeehond op Vlieland vrijgelaten.

Maar daar bleef het niet bij. Maaike solliciteerde naar een stageplaats bij de Zeehondencrèche en werd aangenomen. Zes weken lang heeft ze keihard gewerkt in Pieterburen, samen met collega-stagiaires uit o.a. Frankrijk, Rusland, Spanje, Duitsland en Polen. Ze vond het een fantastische tijd.
Maaike tijdens de vierdaagse
En nu heeft ze dan ook nog de vierdaagse gelopen, waarbij ze zich liet sponsoren voor de zeehonden. Bepakt en beladen met vlaggen, folders en donateursvisjes, en met voor iedereen die geïnteresseerd was een leuk verhaal over de zeehonden, heeft ze de vier maal veertig kilometer afgelegd. Op dag drie heeft zelfs een militaire colonne uit volle borst het geluid van een huiler lopen nadoen! Moe maar tevreden kwam ze tenslotte op de vierde dag in Nijmegen aan.
Wij feliciteren Maaike van harte met haar geweldige prestatie en met haar enorme inzet. De Zeehondencrèche kan zich geen betere ambassadrice wensen. En we hopen haar ooit als zeehondenverzorgster bij ons terug te zien.

28-07-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!