Ingezonden persbericht


Persbericht

MINISTERIE VAN DEFENSIE STELT DATA CENTRAAL IN OMVANGRIJK MODERNISATIETRAJECT

~ Compleet beeld van defensiegegevens zorgt voor beter gebruik en efficiëntie van nationaal budget ~

Nieuwegein, 28 juli 2009 - Informatica Corporation (NASDAQ:INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, levert zijn data integratieplatform aan het Ministerie van Defensie om de integratie te verzorgen van 70 legacy-systemen in één gecentraliseerde SAP-omgeving.

De samenwerking tussen het Ministerie van Defensie en Informatica begon vijf jaar geleden in het kader van project SPEER (Strategic Process Enabled ERP Re-engineering). Dit programma richt zich op de verbetering van informatievoorziening bij en tussen de verschillende strijdkrachten, te weten de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee.

Om de strijdkrachten beter te laten samenwerken, wilde het Ministerie ervan verzekerd zijn, dat ze een compleet en nauwkeurig beeld had van alle informatie, om zo de inkoop en het gebruik van materialen zo efficiënt en transparant mogelijk te laten zijn.

Informatica PowerCenter en Informatica Data Quality, belangrijke componenten van het Informatica data integratieplatform, worden gebruikt om data te schonen, te verrijken en te ontdubbelen. Dit bespaart tijd en reduceert de complexiteit in de data integratiefase. In totaal zullen 12.000 van de 70.000 defensiemedewerkers dagelijks met SAP gaan werken zodra het integratieproject is afgerond.

Volgens Jaap Timmers, project manager shared services data migratie bij het Ministerie van Defensie, wordt publieksgeld zo veel efficiënter gespendeerd tijdens het integratieproces: "Samen met data integratie en business intelligence specialist KVL Inspiratie Technologie hebben we op basis van Informatica's technologie onze migratiemethodiek, de Data Migratie Straat, ontwikkeld om dit aanzienlijke data integratieproject te ondersteunen. Onze gegevens waren verspreid in talrijke systemen. Als we deze systemen handmatig hadden overgezet, hadden we nooit inzicht in de data kwaliteit gekregen. Ook was het dan niet mogelijk geweest deze in real-time te verbeteren. Het automatiseren van dit proces was daarom van doorslaggevend belang voor het succes van het project."

Timmers vervolgt: "Het kon zijn dat de Marine reserve-onderdelen voor haar wegvoertuigen moest bestellen, terwijl de Landmacht nog geschikte onderdelen in overvloed had. We moesten een enorm complexe organisatie samenvoegen in één gestroomlijnde, efficiënte eenheid. Toen we besloten alle data naar één centrale bron te migreren, was het van cruciaal belang om de kwaliteit van de data te garanderen. Informatica's Data Quality-oplossingen speelde een belangrijke rol in het verbinden van alle databronnen."

"De samenwerking tussen het Ministerie van Defensie en Informatica blijft zich uitbreiden en het gebruik van technologie wordt steeds efficiënter", stelt Chris Boorman, chief marketing officer bij Informatica. "Ze bepalen de standaard voor het integreren van informatie uit verschillende bronnen in één samenhangende eenheid. Bedrijven en organisaties zien zich vandaag de dag nog steeds voor de uitdaging gesteld om data in hun organisatie op de beste manier te gebruiken. Het Ministerie van Defensie blijft een voorbeeld voor anderen omdat zij een gedetailleerde benadering voor de implementatie van data integratie-oplossingen heeft en hier ook jaren van zal profiteren."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is de meest vooraanstaande onafhankelijke aanbieder van data integratiesoftware. Het Informatica-platform biedt organisaties een uitgebreide, uniforme, open en kostenbesparende benadering om IT-kosten te verlagen en concurrentievoordeel te behalen uit hun informatiebronnen. Meer dan 3.793 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om toegang te krijgen tot hun informatiebronnen binnen de bedrijfsmuren en in de cloud en deze op een betrouwbare manier te integreren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl