Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inspraak gestart voor Verordening Wet inburgering

28 juli 2009 - Burgemeester en wethouders hebben de ontwerpverordening Wet inburgering voor inspraak ter inzage gelegd. Op grond van artikel 8, 19, vierde lid, 19a eerste lid, 23 derde lid en 35 van de Wet inburgering (Wi) legt de raad bij verordening regels vast over informatieverstrekking aan inburgeringsplichtigen, vaststellen van een inburgeringsvoorziening of taalkennisvoorziening, rechten en plichten van inburgeringsplichtigen en boetebedragen bij het niet nakomen van de verplichting.

In de conceptverordening Verordening Wet Inburgering Leidschendam-Voorburg 2009 zijn deze bepalingen nader vastgelegd. De verordening zal de Verordening Wet Inburgering Leidschendam-Voorburg 2007 vervangen.

De inspraakperiode loopt van 24 juli 2009 tot en met 31 augustus 2009. De voorstellen liggen ter inzage in het Servicecentrum in Voorburg en Leidschendam. Gedurende de inspraakperiode kunnen belangstellenden - inwoners en/of organisaties - schriftelijk suggesties en commentaren op de voorstellen indienen. De reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Sociale Zaken, Postbus 905, 2270 AX Voorburg.