Ingezonden persbericht


Persbericht

Honeywell mobiele computers zorgen voor optimaal gebruik arbeidstijd en verbeterde dienstverlening bij RRS ~ Investering binnen half jaar terugverdiend ~

Eindhoven - 28 juli, 2009 - Honeywell (NYSE: HON) voorziet Riool Reinigings Service (RRS) van bijna 200 Dolphin 7900-terminals om de dienstverlenende kwaliteiten van het bedrijf te vergroten. Honeywell Scanning & Mobility implementeerde samen met software integrator Improvement IT de handterminals. Hierdoor is de papierstroom binnen RRS en de wachttijd voor medewerkers in de buitendienst sterk gereduceerd.

RRS is een rioolreinigingsbedrijf dat in heel Nederland opereert. Het bedrijf werkte in het oude systeem met werkbonnen. Als er een opdracht binnenkwam, werd deze door planners ingepland. Wanneer zij een klus afgerond hadden, belden de monteurs om te horen waar ze voor de volgende opdracht heen moesten. Ze stonden hierdoor gemiddeld een half uur per dag in de wacht.

De afgelopen zes jaar werkte RRS met handheld terminals van een andere leverancier. Toen deze aan vervanging toe waren, besloot RRS ze te upgraden met mobiele computers van Honeywell. De Honeywell Dolphin 7900 biedt 6.0 GPRS, een kleurenscherm, toetsenbord en automatische systeemupdates. Hiermee kunnen de planners op ieder moment de planning veranderen en dit meteen doorgeven aan de medewerkers in het veld.

Doordat de papieren bonnen niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden, zijn de administratieve kosten nu lager. Ook de mensen in het veld bemerken een grote vooruitgang; zij zijn niet langer tijd kwijt met in de wacht staan. De verbetering was echter het duidelijkst te merken in het aantal opdrachten dat per dag afgehandeld kon worden. Voorheen lag dat aantal tussen de 1500 en 1600 stuks. Nu worden gemiddeld 2000 opdrachten per dag verwerkt.

Financieel heeft de investering ook erg positief uitgepakt. RRS had ingecalculeerd in 3 jaar de investeringen terugverdiend te hebben. Het bedrijf had echter al na een half jaar zijn kosten eruit doordat er minder geld in de administratie ging zitten en er meer opdrachten uitgevoerd kunnen worden.

"Doordat er geen werkbonnen meer ingevoerd hoeven worden, hebben we minder administratieve handelingen", zegt Michel Schippers, algemeen directeur, bij RRS. "Daarnaast worden er minder fouten gemaakt in de rekeningen, omdat alle informatie digitaal beschikbaar is en er dus geen handschriften meer ontcijferd hoeven te worden. Hierdoor is de doorstroming veel sneller. Een opdracht is nu binnen een week gefactureerd en afgehandeld. Dit geeft ons een streepje voor op de concurrentie in kwaliteit en professionaliteit."

(390 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Honeywell

Honeywell International (www.honeywell.com) is een in de Fortune 100 genoteerde technologie- en productieonderneming die actief is op meerdere gebieden en klanten over de hele wereld voorziet van luchtvaartproducten en -services; meet-, regel- en besturingstechnologieën voor gebouwen, woningen en industrie; automobielproducten; turbocompressoren en gespecialiseerde materialen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Morris Township, New Jersey (Verenigde Staten) en de aandelen van Honeywell worden verhandeld op de effectenbeurzen van New York, Londen en Chicago. Meer nieuws en informatie over Honeywell vindt u op www.honeywellnow.com.

Voor meer informatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op http://lewiswire.com/nl/lewiswire/Honeywell-Scanning-and-Mobility/Honeywell-mobiele-computers-verbeteren-dienstverlening-bij-RRS/n/5276 of contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com / renatew@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Honeywell Scanning and Mobility kunt u contact opnemen met Kirsi Rolf van Honeywell Scanning and Mobility: Tel: +31 40 2901 602
E-mail: kirsi.rolf@honeywell.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van Honeywell Scanning and Mobility via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=395

Deze release bevat verklaringen die kunnen worden opgevat als prognoses zoals gedefinieerd in Artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934. Alle verklaringen, behalve verklaringen over historische feiten die betrekking hebben op activiteiten, gebeurtenissen of ontwikkelingen die door ons of ons management worden beoogd, verwacht of voorspeld of waarvan wordt geloofd of aangenomen dat ze in de toekomst zullen of kunnen gebeuren, zijn prognoses. Dergelijke verklaringen worden gebaseerd op bepaalde veronderstellingen en inschattingen die door ons management worden gedaan vanuit hun ervaring en hun perceptie van historische trends, huidige economische en industriële omstandigheden, verwachte toekomstige ontwikkelingen en andere factoren waarvan de relevantie wordt aangenomen. De prognoses in deze release brengen ook een aantal wezenlijke risico's en onzekerheden met zich mee, waaronder economische, concurrentietechnische, van de overheid afhankelijke en technologische factoren die van invloed zijn op onze activiteiten, markten, producten, diensten en prijzen. Deze prognoses zijn geen garantie aangaande toekomstige prestaties en de feitelijke resultaten, ontwikkelingen en bedrijfsmatige beslissingen kunnen afwijken van deze prognoses.

# # #