Ingezonden persbericht


Henk Spaan schuift als analyticus aan bij Sport1

Amsterdam, 28 juli 2009 - Voor het komende voetbalseizoen 2009/2010 is ook Henk Spaan aangetrokken als analyticus bij Sport1. Henk Spaan gaat afwisselend samen met Willem van Hanegem, Wim Kieft en Marc van Hintum voor de zender ieder weekend de topwedstrijden uit de verschillende Europese voetbalcompetities analyseren.

Spaan zal van tijd tot tijd op de maandagavonden te zien zijn in het live studioprogramma: 'Sport1 United', dat het komende seizoen van 20:00u tot 21:00u wordt uitgezonden. In de studio is presentator John van Vliet of Kees Jansma dan aanwezig met een van de analytici. Daarbij worden iedere week een journalist en een actuele persoonlijkheid uit de voetbalwereld aan tafel uitgenodigd zodat er interessante voetbaldiscussies ontstaan. Voorafgaand aan het wekelijkse live studioprogramma zijn hoogtepunten van circa 2 uur te zien bij Sport1 van het Engelse, Spaanse en Italiaanse voetbal.

Onlangs is aangegeven, dat Sport1 - onder leiding van Kees Jansma - ook Marco van Basten als analyticus aan de zender heeft verbonden.

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, Internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (http://m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Copa Libertadores, de Campeonato Brasileiro en de Clausura Argentina. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf, volleybal en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.