Ingezonden persbericht


Renger van der Zande ook in Formule 3 Euroseries

De furore die Renger van der Zande maakt in het Brits Formule 3-kampioenschap blijft niet zonder gevolgen. Komend weekend zal Renger zijn debuut maken in het F3-team van Motopark Academy in Oschersleben, bij het vijfde weekend van de Formule 3 Euroseries. Op uitnodiging van teameigenaar Timo Rumpfkeil zal hij de gelederen van dit ambitieuze team komen versterken.

Download hi-res image Het begint langzamerhand een bijzonder seizoen te worden voor Renger van der Zande. Was hij in april nog op een dieptepunt, doordat allerlei vervolgstappen in zijn autosportcarrière vervlogen als gevolg van de recessie, in mei reed hij ineens de sterren van de hemel in de Britse Formule 3-competitie. Op voorspraak van Mercedes Motorsport werd de junior van Norbert Haug in het Hitech team opgenomen. Daar hielp hij het team en zijn teamgenoot Walter Grubmuller snel progressie te maken, ondertussen vrijwel voortdurend podiumuitslagen scorend.

Een data-uitwisseling tussen het Britse Hitech team en het Motopark team uit de Euroseries zorgde voor een nieuwe en verrassende ontwikkeling. De data van Renger van de Masters race op Zandvoort, vergeleken met die van de Motopark coureurs tijdens het recente DTM-weekend deden teambaas Rumpfkeil de telefoon grijpen om de Nijmegenaar uit te nodigen. Hij reed vrijwel overal veel verder op de limiet met de Dallara Mercedes.

Na ampel overleg met Mercedes was de keuze snel gemaakt. Renger neemt het stoeltje over van vaste rijder Atte Mustonen en zal uitvinden of hij met het team podiumplaatsen kan scoren. "Ik begin er bijna gewend aan te raken dat ik steeds gevraagd word in te stappen", aldus Renger "Toch bijzonder op dit niveau in de Formule 3, waar normaal serieuze bedragen meegebracht dienen te worden. Ik denk ook dat mijn focus op het mede ontwikkelen van team en wagenkwaliteit er aan bijdraagt. Ik deed dat eigenlijk al bij het Italiaanse Prema Power-team en het begint een visitekaartje te worden. Verder leef ik bij de dag en helpt mijn motto 'fun is everything' me om in de goede flow te komen."

"Mijn sponsor Wouter Tavecchio van ID&T zegt altijd 'stay low, get the flow, steal the show!' Als dit weekend goed gaat, zal ik ook de rest van het seizoen bij Rumpfkeil afmaken".

Renger is inmiddels vertrokken naar de race-afdeling van Motopark op het motodrome van Oschersleben, om een stoeltje te schuimen.



Ingezonden persbericht